Propers Actes
Exposició: Mirades. Paisatges íntims de Carles Sánchez, a...
Exposició: Mirades. Paisatges...
Presentació de les novetats del tràmit telemàtic de...
Presentació de les novetats del...
Diàlegs d’Arquitectura amb Bea Dalmau i Mariano Cebolla
“Diàlegs d’Arquitectura amb Bea Dalmau i Mariano Cebolla” se celebrarà el proper divendres dia 13 de desembre a les 19.00 h a la seu del COAC Ebre.
Diàlegs d'arquitectura amb...
Sessió 1. 5.10.23 Antoni López Daufí: Escrits a una ciutat ben murada
Sessió 2. 14.12.23 Mariano Cebolla: Mirades fotogràfiques, l'aigua modeladora del paisatge
Sessió 3. 29.02.24 Diàlegs d’arquitectura amb Josep Maria Buqueras: Arquitectura de la II República, GATCPAC, postguerra i racionalisme
Presentació de l'Agrupació d'Arquitectes Sènior/a a la Demarcació de l'Ebre
El proper dimarts 3 de desembre a les 17.30 h tindrà lloc a la seu de la Demarcació de l'Ebre la presentació de l’Agrupació d’Arquitectes Sènior/a del COAC.
L'Agrupació té per objectiu oferir serveis i defensar els drets dels arquitectes majors de seixanta anys, estiguin en actiu o jubilats. Així, té la voluntat de servir a la societat en general i als arquitectes en concret mitjançant l'acompanyament, l'intercanvi d'experiències i la cultura, per a la millora de la qualitat de vida i la salut.
A continuació, tindrem la presentació del llibre “Antoni Puig Gairalt. Arquitecte i humanista (1888-1935)”, a càrrec de la seva autora i membre de l’Agrupació d’Arquitectes Sènior Marta Cervelló.
Presentació del llibre 'Antoni Puig Gairalt. Arquitecte i humanista, 1888-1935'
El proper 3 de desembre a les 19.00 h tindrà lloc a la sala d'actes de la Demarcació de l’Ebre del COAC la presentació del llibre "Antoni Puig Gairalt, arquitecte i humanista, 1888-1935", a càrrec de Marta Cervelló, autora del mateix, i Elena Rosales, presidenta de la Demarcació de l’Ebre.
Antoni Puig Gairalt (L’Hospitalet de Llobregat, 1888 – Barcelona, 1935) va ser una figura clau de l’arquitectura catalana, en el moment de la transició del Noucentisme al Moviment Modern. Gràcies a la troballa del seu diari íntim, l’arquitecta Marta Cervelló Casanova, que és neboda-neta seva, ens proposa un acostament biogràfic a aquest arquitecte tan brillant, que va destacar també com a pianista. Va interpretar sol o amb Pau Casals, amb Mercè Plantada o, a quatre mans, amb Wanda Landowska, obres de Schumann, Mozart, César Frank i, sobretot, Bach.
Exposició: Mirades. Terra: Terra, Forma, Somni
Bea Dalmau (Tortosa, 1971) és llicenciada en Administració i Direcció d’Empreses per la UB i Màster per Cranfield University i IESE. Des dels anys 90 viu a Barcelona on ha desenvolupat la seva activitat professional, tot mantenint una estreta vinculació amb les Terres de l’Ebre. El 2016 l’exposició “Buscant el blau”, que es va poder veure al Taller d’Art Cinta Dalmau de Tortosa, a la Biblioteca Jaume Fuster de Barcelona i a la Torre del Visco de Fontdespatla, va revelar el seu caràcter com a fotògrafa. Prèviament havia exposat “Solituds”, al Taller d’Art Cinta Dalmau, i havia col·laborat amb altres institucions i magazines, com l’Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial de l’Institut Ramon Muntaner: “Construint el territori. Arquitectura tradicional i paisatge a Catalunya”. Fruit de la col·laboració amb el pintor Miquel Paton són les fotografies als catàlegs icònics "Miquel Paton. Formes d’un anhel" (2017) i "Capella dels prats. Intervenció artística" (2018).
A cavall entre les Terres de l’Ebre i Barcelona, a través de la fotografia plasma una visió del paisatge que combina la pròpia vivència amb la idealització que comporta l’allunyament. Així mateix, la fascinació per la natura i els espais verges en perill de desaparició, l’ha dut a recórrer indrets com Islàndia, les Illes Lofoten, les Highlands d’Escòcia, Finlàndia, Groenlàndia, Alaskao Svalbard, fins a la banquisa àrtica a tocar del Pol Nord.
Alguns dels seus referents són Oriol Alamany, Vincent Munier, Ragnar Axelsson, Pentti Sammallahti, Toni Catany, Francesc Català-Roca i Jacques Henri Lartigue.
A “Terra. Forma. Somni” ens proposa un relat en forma d’episodis fotogràfics inspirats en les Terres de l’Ebre que parteix de la matèria primera i visita les formes artesanals o arquitectòniques a la recerca d’una idea, d’un propòsit, d’un sentit.
Mirades
El cicle d'exposicions MIRADES és una iniciativa cultural que teixeix tot el territori d’una forma col·laborativa, posant de manifest el patrimoni local a través de l’observació dels quatre elements de la natura: l’aigua, la terra, el foc i l’aire. Cadascun del elements és motiu d'una mostra anual, completant la sèrie en quatre anys i augmentant el llegat de l’Arxiu Històric del Col·legi d’Arquitectes amb la donació dels registres fotogràfics que construiran les exposicions. D’aquesta manera, des d’una mirada local, posarem en comú i debat compromisos de caire global.
Rastres terrenals, de Marc Torra (Girona, 19.09 – 8.12)
Ctonia, de Lluc Queralt (Tarragona, 1.10 – 29.11)
Pedra seca: la construcció del paisatge, de Marc Ballús (Vic, 22.10 - 22.11)
Terra no és un tot, de Llorenç Melgosa (Lleida, 7.11 – 7.01)
Terra, forma, somni, de Bea Dalmau (Tortosa, 15.11 - 3.01)
Construccions en terra, de Mònica Sànchez (3.07 – 28.09)
Amb el patrocini de: