Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

Pedra seca: la construcció del paisatge

Imatge: 
@coac-comarquescentrals

La seu de Manresa del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya acull la segona edició del cicle MIRADES, dedicat enguany a la Terra.

L'exposició, situada a la sala del pòrtic de la Casa Lluvià, mostra un recull d’imatges del fotògraf i arquitecte Marc Ballús, per descobrir l'art i la tradició de la pedra seca, una tècnica ancestral que ha modelat el paisatge de les Comarques Centrals. Aquesta exposició posa en valor amb fotografies analògiques el patrimoni arquitectònic i cultural vinculat a les construccions de pedra seca, com marges, barraques, parets i altres elements que formen part de la identitat del territori.

La mostra, que es podrà visitar del 6 de març al 4 d'abril, forma part de la sèrie "Col·leccions COAC", amb material fotogràfic de l’Arxiu Històric del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya.

Marc Ballús és arquitecte per l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona (UPC), amb una àmplia trajectòria en la redacció i execució de projectes d’edificació, interiorisme i urbanisme. També compta amb experiència en l’elaboració de peritatges, formant part de l’Agrupació d’Arquitectes Experts, Pericials i Forenses del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya. És professor a l’Escola Superior de Disseny i Arts Plàstiques de Catalunya (ESDAP). Imparteix classes de disseny d’interiors al campus de Vic i també és professor de dibuix tècnic en cicles formatius artístics de grau mitjà i superior a l’Escola d’Art de Vic. Especialitzat en Gestió del Disseny, amb un postgrau cursat al Tech Talent Center de Barcelona (UPC), aportant una visió estratègica en el desenvolupament de projectes i equips.

El cicle d'exposicions MIRADES és una iniciativa cultural que teixeix tot el territori d’una forma col·laborativa, posant de manifest el patrimoni local a través de l’observació dels quatre elements de la natura: l’aigua, la terra, el foc i l’aire. Cadascun del elements serà motiu d'una mostra anual, completant la sèrie en quatre anys i augmentant el llegat de l’Arxiu Històric del COAC amb la donació dels registres fotogràfics que construiran les exposicions. D’aquesta manera, des d’una mirada local, posarem en comú i debatrem compromisos de caire global. 

Patrocinadors:

                      

PDF version

Exposició del 8è Concurs de Fotografia COAC-CC

Imatge: 
@coac-comarquescentrals

Des del 5 al 28 de febrer, la seu de Manresa del COAC acull l’exposició d’una selecció de les millors fotografies presentades al 8è Concurs de Fotografia COAC-Comarques Centrals.

Amb el lema “Geometria i forma en l’arquitectura”, la convocatòria ha comptat amb unes 140 fotografies presentades per 19 participants.

El jurat ha estat format per Ferran Blancafort, Judith Casas i Marc Ballús, que el passat día 20 de desembre van fer públic el veredicte del jurat, que podeu consultar aquí.

Ara es mostren les propostes presentades a la seu de Manresa, on el públic podrà gaudir de les diferents visions que han presentant els classificats. 

Col·labora:


1r Premi, per @janarifabernardino, Jana Rifà
2n Premi, per @spaces.explorer, Paolo Calarso
Premi popular per @jmbxm, Josp Ma Buxó

PDF version

IA generativa i analítica per a arquitectes: Projectes assistits per models GPT

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
La segona sessió del cicle "Intel·ligència artificial i arquitectura. Noves eines per a noves maneres d'exercir la professió" tindrà lloc a Manresa el proper dijous 13 de febrer. Enguany, el cicle compta amb la col·laboració del Col·legi Oficial d'Arquitectes de les Illes Balears (COAIB).

Gràcies a la participació de grans referents dins el nostre sector, coneixerem com la IA és capaç d'analitzar i optimitzar dades que ens faciliten tant l'execució de les tasques com la presa de decisions en el nostre dia a dia.

Apunta't i prepara’t per descobrir com la IA pot transformar el sector de l’arquitectura!
La inscripció a la jornada inclou la publicació de la primera edició del cicle i l’accés als vídeos de totes les sessions, així com el certificat d'assistència corresponent.

Cicle coorganitzat amb:

Amb el patrocini de:

Amb la col·laboració de:

 
PDF version

Exhibició de la maqueta de La Parada, un paisatge social i comunitari que transforma

Imatge: 
@coac-comarquescentrals

La Demarcació de les Comarques Centrals del COAC exhibeix la maqueta del projecte dissenyat pel despatx d'arquitectura RCR al barri La Parada de Manresa. 

Proposta impulsada per la Fundació AMPANS, La Parada és un projecte social que té per repte afrontar les necessitats de suport de les persones en situació de dependència (discapacitat intel·lectual, envelliment, vulnerabilitat) i joves. 

Amb aquesta mostra es completa la visita tècnica realitzada l'any 2024 amb els autors i que l'any 2025 es finalitzarà.

Dijous 23 de gener a les 17h us esperem per presentar el projecte a la Casa Lluvià de Manresa (C/Arquitecte Oms, 5. Manresa), amb la presència de Janeta Camps, directora de Serveis Residencials d’AMPANS.

La maqueta es podrà visitar a la seu COAC de Manresa a fins el dia 30 de gener a la sala pòrtic de 9h a 14h.

 

PDF version

Pàgines