Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

Josep Corredor-Matheos. Reconeixement a la seva trajectòria

Imatge: 
Autor desconegut. Acte dins l'exposició "Ma de pintura". Barcelona, 1971. © Fons d'Activitats Culturals, Arxiu Històric del COAC
El Col·legi d’Arquitectes de Catalunya a través del Centre Obert d'Arquitectura organitza, el proper 7 de novembre a les 18.30 h, un acte de reconeixement a la trajectòria de Josep Corredor-Matheos, crític d’art i escriptor, vinculat al COAC des del 1969 al 1975, participant en l’organització d’exposicions i com a director de Cuadernos de Arquitectura y Urbanismo.

Comptarem amb la seva presència i amb intervencions de l’arquitecte Camil Queraltó i d’altres companys com el també arquitecte Emili Donato, el poeta i catedràtic de Física (UAB) David Jou, la historiadora d’art i exdirectora de la Fundació Miró Rosa M. Malet i la també historiadora de l’art i directora del Museu Víctor Balaguer Mireia Rosich, així com amb la presència de Guillem Costa Calsamiglia, degà del COAC.

Inscriu-t'hi

Josep Corredor-Matheos va néixer a Alcázar de San Juan el 1929. Va passar els anys de la guerra civil a Vilanova i la Geltrú. L'any 1942 es va traslladar amb la seva família a Barcelona. Va cursar la carrera de Dret, que no ha exercit. Va ser director dels suplements de l’Enciclopèdia Espasa. El 1966 comença a col·laborar amb el Col·legi d'Arquitectes, com a assessor artístic, director de Cuadernos de Arquitectura i comissari d'exposicions, entre les quals destaquen les dedicades a l'ADLAN, el GATEPAC i Miró Otro. Clausurada la comissió de Cultura, per la crisi de 1975, torna a Espasa Calpe –de la qual havia continuat sent assessor literari– fins que l’any 1988 comença a dirigir l'Enciclopèdia Gran Larousse Català. Ha publicat nombrosos llibres de poesia, història de l'art, arquitectura i disseny. Membre de les Acadèmies de Belles Arts de San Fernando i Belles Arts de Sant Jordi. És Premi Nacional de Poesia, Medalla d'Or de l'Ajuntament de Barcelona i Creu de Sant Jordi.


PDF version
Delegació del Vallès

II Jornades de Defensa del Patrimoni Terrassenc

Imatge: 
Imatge: © Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
La Delegació del Vallès del COAC participa a les II Jornades de Defensa del Patrimoni Terrassenc, el pròxim dissabte 19 d’octubre, a l’Arxiu Històric de Terrassa i Comarcal del Vallès Occidental, amb la intervenció a la Taula Rodona de l’arquitecte local Miquel Turné.

Programa:

10 h: Presentació.
-Marcel Taló i Martí. President del Centre d’Estudis Històrics de Terrassa (CEHT).

10.15 h: Ponència ‘Què és el Patrimoni?’.
-Xavier Roigé i Ventura. Professor de la Universitat de Barcelona. Especialista en Museologia i Models d’Intervenció Patrimonial.

11.15 h: Pausa i Cafè.

11.30 h: Presentació del Pla Especial de Patrimoni de Sabadell (PEPS).
-Arquitecte i redactor del PEPS.

12 h: Taula rodona.
-Miquel Turné i Oliveras. Col·legi d’Arquitectes de Catalunya.
-Marta Gómez i Enrich. Urbanisme de l’Ajuntament de Terrassa.
-Gemma Ramos i Serra. Museu de Terrassa.
-Xavier Roigé i Ventura. Professor Universitat de Barcelona.
-Antoni Vilanova i Omedes. Arquitecte.
-Moderador: Domènec Ferran i Gómez. CEHT.

13 h: Debat.
13.30 h: Cloenda.

PDF version

2a sessió del cicle 'Coderch a 3 bandes' amb 'L'arquitectura de Coderch com a referent'

Imatge: 
Lluís Casals. Edificis Trade. Barcelona. Fons Fotogràfic Lluís Casals - Arxiu Històric del COAC
Amb el títol ‘L’arquitectura de Coderch com a referent’, Carlos Ferrater segueix amb les sessions que commemoren els 40 anys de la mort de José Antonio Coderch. L’acompanyen els també arquitectes Eileen Liebman, Víctor Rahola i la periodista Pati Núñez per conversar sobre Coderch des de mirades diferents: tant des del punt de vista generacional com des del de la relació amb l’arquitecte i la seva obra.

Inscriu-t'hi

Sessions del cicle:
- 19.06 -Recupera-la
- 30.10

PDF version

Inici del cicle 'Coderch a 3 bandes' amb 'Coderch – Jujol, mestres i mestratges'

Imatge: 
Autor desconegut © Arxiu Històric del COAC
El proper 19 de juny a les 19 h, la Demarcació de Barcelona del COAC inicia el cicle 'Coderch a tres bandes', que commemora els 40 anys de la mort de José Antonio Coderch.

La primera sessió duu per títol ‘Coderch – Jujol, mestres i mestratges’ i comptarà amb l'arquitecte Josep Llinàs. L’acompanyaran els també arquitectes Meritxell Inaraja, Octavio Mestre i Pablo Twose per conversar sobre Coderch des de mirades diferents: tant des del punt de vista generacional com des del de la relació amb l’arquitecte i la seva obra.

Inscriu-t'hi!

Les properes sessions del cicle seran:
- 30.10.24
- 26.11.24
PDF version

Pàgines