Noves dates per a la sol·licitud dels ajuts a la rehabilitació dels fons Next Generation

S'obre el termini per sol·licitar els ajuts del Programa 3 dels fons Next Generation

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
La Generalitat de Catalunya ha publicat aquest 26 d'abril la Resolució DSO/1147/2022, per la qual es modifica el termini d'obertura de presentació de sol·licituds a les convocatòries dels tres programes d'ajuda per a la rehabilitació residencial impulsats en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, finançat per la Unió Europea-NextGenerationEU.

Els nous terminis d'obertura són els següents:

· Programa 3 d'ajuts a les actuacions de rehabilitació a nivell d'edifici: s'iniciarà el 23 de maig de 2022.

· Programa 4 d'ajuts a les actuacions per a la millora de l'eficiència energètica en habitatges: s'iniciarà el 7 de juny de 2022.

· Programa 5 d'ajuts per l'elaboració del llibre de l'edifici existent i la redacció de projectes de rehabilitació: s'iniciarà el 20 de juny de 2022.

Per a les convocatòries d'aquest 2022, tots tres terminis finalitzaran el 31 de desembre (inclòs). Successivament es publicaran noves convocatòries fins a la finalització del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, prevista per al juny de 2026.

La resolució afecta tot el territori català, a excepció de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i la ciutat de Barcelona, les ajudes per a les quals es publicaran en les properes setmanes.

La Generalitat de Catalunya ha activat un portal de tràmits per gestionar les sol·licituds de subvenció, que s’hauran de presentar i formalitzar telemàticament per mitjà d’un formulari en línia. L’espai compta també amb informació sobre cadascun dels programes. Recordem que, en el cas del Programa 3, serà indispensable fer part de la tramitació prèvia mitjançant les Oficines Tècniques de Rehabilitació. 

Jornada informativa i presentació de l'Oficina Tècnica de Rehabilitació
El passat 6 d'abril es va presentar l'Oficina Tècnica de Rehabilitació del COAC, des de la qual assessorem tant els professionals de l’arquitectura com la ciutadania, i revisarem la documentació tècnica per a l’atorgament de les subvencions. En el marc de la presentació es van explicar també els detalls de les convocatòries. Pots recuperar-ne el vídeo aquí.

Per a més informació sobre l'OTR i els ajuts dels fons Next Generation, pots consultar l'espai web específic.
  
26/04/2022
Tornar