Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
jornades arquitectura i salut

El COAC organitza tres Jornades per analitzar a fons la capacitat de l'arquitectura per millorar el benestar i la salut de les persones

Imatge: 
© Pixabay
La història de l’arquitectura i l’urbanisme es pot llegir com una evolució de respostes tècniques als requeriments de benestar i salut de les persones. En aquests moments de pandèmia, i sobretot a causa del confinament, s’ha evidenciat enormement aquesta situació, i ha impulsat amb força diverses iniciatives que des de fa temps promouen una visió més humanitzada dels entorns urbans i edificats. 

Per conèixer l’estat actual de la qüestió i les línies a seguir en el futur, el COAC, amb l’impuls de l’agrupació Arquitectura i Sostenibilitat (AUS) i el Grup de Treball de Salut i Arquitectura, presenta les jornades sobre Arquitectura i Salut. Es pretén així obrir un espai de reflexió entre diversos representants institucionals i tècnics del sector públic i privat, així com amb mitjans de comunicació, amb l’objectiu de debatre i impulsar un canvi cap a la introducció dels criteris tècnics arquitectònics i constructius que afavoreixen el benestar i la salut de les persones tant en els edificis com en els espais públics.

SESSIÓ SOBRE ESPAIS D’OFICINES I EDUCATIUS 
Dilluns 21 de setembre
Com gestionem els edificis d’equipaments, amb especial atenció als edificis hospitalaris, docents i d’oficines. El valor no està només en el disseny i construcció, sinó també en l’ús i manteniment dels edificis, d’aquí la necessitat de vincular la salut amb el Facility Management. 
·Maite Mínguez, cap del Servei de Gestió de Construccions Escolars, Departament d'Educació 
·Lluís Dalmau, cap de l'Àrea d'Implementació de les Tècniques de Gestió d'Immobles i Serveis Vinculats en Generalitat de Catalunya 
·Ramon Torrents PSP, Estudi d’arquitectura amb experiència en impuls d’espais saludables al sector terciari 

·Marcel Benedito, periodista, director de la revista Distrito Oficina
·Modera: Sonia Hdez-Montaño, coordinadora del GT de Salut i arquitectura 

SESSIÓ HABITATGE 
Dilluns 28 de setembre
El parc edificat existent exigeix una renovació urbana, incorporant criteris de salubritat i salut. D’altra banda, els nous habitatges han de transcendir els criteris energètics per incorporar també aspectes de salut. És viable? Com ho podem gestionar? Quin marc ens pot ajudar a regular-ho? 
·Albert Civit, director d'Incasòl 
·Ricard Santamariadirector de la gestora HAUS Healthy Buildings 
·Eva Ma París Sánchez
, cap de l'Àrea del Control del Parc, Ordenació i d'R+D+I de l'Edificació de l'Agència de l'Habitatge
·Sílvia Angulo
, periodista, cap de Secció del Viure de La Vanguardia 
·Modera: Núria Pedrals, presidenta de l'AUS

SESSIÓ D’ESPAI PÚBLIC
Dilluns 5 d’octubre
Mobilitat, verd actiu, naturalització, ecosistemes vius, visió de gènere, ciutat amb barreja d’usos, contaminació atmosfèrica i electromagnètica, illa de calor... són alguns criteris per aconseguir benestar i resiliència real a les nostres ciutats. Quin és el camí realista i eficaç per transformar els entorns urbans? 
·Xavier Matilla, urbanista, arquitecte en cap de l’Ajuntament Barcelona 
·Marta Viada, tècnica gestora de projectes del Servei d'Equipaments i Espai Públic de la Diputació de Barcelona, referent d'Espai Públic al grup de treball transversal d'Entorn Urbà i Salut de la Diputació
·Míriam Garcia, Dra urbanisme, investigadora i docent en naturalització d’entorns urbans 
·Antoni Ribas, periodista, diari ARA 
·Modera: Guim Costa, vicedegà del COAC

RECUPERA ELS VÍDEOS DE LES JORNADES

SESSIÓ SOBRE ESPAIS D’OFICINES I EDUCATIUS 


SESSIÓ HABITATGE


SESSIÓ D’ESPAI PÚBLIC



 

 
 
 


 


21/09/2020
Tornar