Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
Jornada oct

JORNADA OCT | Transició cap a una economia circular. Fons Next Generation: principi DNSH i residus d'obra

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)

El proper 20 d'octubre a les 12 h, l'Oficina Consultora Tècnica organitza la jornada 'Transició cap a una economia circular. Fons Next Generation: principi DNSH i residus d'obra'. 

Fins ara, el sistema econòmic no ha considerat el cost de l’impacte mediambiental com a element clau ni primordial. Avui, però, sabem que és necessari modificar les estratègies per fer front als reptes i compromisos adquirits en relació amb la preservació i millora del medi ambient.

En aquest sentit, el Reglament (UE) 2020/852 relatiu a l’establiment d’un marc per facilitar les inversions sostenibles fixa 6 objectius mediambientals, entre els quals hi ha la transició cap a una economia circular. Per a cadascun d’ells, estableix criteris tècnics, per determinar si una activitat econòmica es considera mediambientalment sostenible i no causa perjudici significatiu al medi ambient (DNSH - Do Not Significant Harm).

En aquest context, el COAC organitza aquesta jornada dirigida als arquitectes col·legiats. A la sessió es parlarà de la necessària implicació de tots els agents del sector de l’edificació per promoure la transició cap a una economia circular: des del disseny fins a l’elecció de noves solucions constructives i materials sostenibles per tal de posar al centre aspectes com l’augment de la durabilitat, la possibilitat de reparació, actualització i reutilització de productes, la reducció en l’ús de recursos i la reducció de generació dels residus.

Les convocatòries d’ajuts del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència d’Espanya finançades amb els fons europeus Next Generation posen el focus en la descarbonització i la transició cap a una economia circular. Concretament, promouen l’ús eficient de recursos, la reducció dels residus i l’establiment de criteris que afavoreixin el desmuntatge i l’adaptabilitat.

El programa de la jornada és el següent:

12 h – Presentació
Greta Tresserra, arquitecta, vocal Sostenibilitat, Innovació i Internacional Junta de Govern COAC

12.10 h – Transició cap a una economia circular. Reptes i dificultats
Albert Sagrera, arquitecte, assessor ambiental de Societat Orgànica

13.00 h – Presentació eines de suport Oficina Consultora Tècnica del COAC (OCT)
Oriol Poch i Montserrat Vilardaga, arquitectes OCT

13.30 h – Torn obert de consultes

14 h – Fi jornada

La jornada és gratuïta, però cal inscripció prèvia
Si prefereixes seguir l'acte online, et pots inscriure aquí
Versió per a imprimirPDF version