Espai CEL

L'arquitecta Maria Almirall, premiada als Architecture MasterPrize pel projecte Espai CEL

Imatge: 
Ferran Robusté
L'arquitecta catalana Maria Almirall, de l'estudi ARQUETIPUS – projectes arquitectònics, ha estat reconeguda pel seu projecte Espai CEL als Architecture Masterprize 2019, atorgats el passat 14 d'octubre al Museu Guggenheim de Bilbao. L'obra, ubicada a Caldes de Montbui, és una de les guanyadores en la categoria de "Restauració i Renovació".

Espai CEL
Amb l’objectiu de crear un nou espai lúdic d’aigua termal a l’edifici preexistent del Balneari Termes Victòria, el projecte s'endinsa en els recintes creats fa 250 anys, utilitzats històricament per a la reserva de l’aigua termal original i de l’aigua termal refredada per a l’ús de les persones. Així, en els espais dels antics dipòsits, ocults fins al moment, i també a la galeria de banys tradicionals, s’han situat les diferents piscines, cadascuna amb característiques específiques.

L'arquitecta ha optat per conservar la petjada de les diferents èpoques històriques que ha viscut l’espai: l’original dipòsit de pedra, la fase dels murs revestits amb la conservació de la marca de l’aigua, i l’època actual en la qual s’apliquen i es poden llegir amb claredat elements i materials més moderns. 

El projecte d'ARQUETIPUS ha estat guardonat amb diversos reconeixements, essent finalista als Hotel & Property Awards 2019, als Premis Piscina & Wellness Barcelona 2019 i als Premis Arquitectura Plus 2019, que es lliuraran el proper 27 de novembre.

Architecture Masterprize
Per a més informació sobre la resta de projectes guardonats als Architecture Masterprize 2019, pots consultar el seu web.

16/10/2019
Tornar