Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
Ajuts per a instal·lacions d’autoconsum i emmagatzematge amb fonts d’energia renovable

Ajuts per a instal·lacions d’autoconsum i emmagatzematge amb fonts d’energia renovable

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)

El 14 de desembre, l’ICAEN va publicar al DOGC la Resolució ACC/3662/2021 per la qual es fa pública la convocatòria de l’any 2021 per a la concessió d’ajuts del Programa per a actuacions per a l'execució de diversos programes d'incentius lligats a l'autoconsum i a l'emmagatzematge, amb fonts d'energia renovable, i a la implantació de sistemes tèrmics renovables en el sector residencial en el marc del Pla de recuperació, transformació i resiliència. Aquests ajuts es regeixen per les bases reguladores contingudes en el RD 477/2021, de 29 de juny.

Aquests ajuts, convocats en el marc dels fons Next Generation EU, estan alineats amb els objectius energètics d’assolir en el 2030 una presència de les energies renovables sobre l´ús final d’energia del 42%, on la producció d’energia elèctrica a partir de fonts renovables haurà de representar un 74% de la generació elèctrica, afavorint la transició cap a una economia descarbonitzada i una important reducció de les emissions de CO2. El recolzament de l’electrificació, la integració d’energies renovables i l’emmagatzematge energètic, són fonamentals per assolir els objectius 2030.

Es desenvolupen 6 programes d’ajuts, uns destinats a instal·lacions del sector servei o altres sectors productius de l’economia (programes 1, 2 i 3) i altres per al sector residencial, el de les administracions públiques i el tercer sector (programes 4, 5 i 6).

Dels 6 programes, 5 es centren en la realització d’instal·lacions d’autoconsum amb fonts d’energia renovable, amb o sense emmagatzematge i en la incorporació d’emmagatzematge en instal·lacions d’autoconsum amb energia renovable, ja existents.

Hi ha un 6è programa d’instal·lacions d’energies renovables tèrmiques per abastir aquelles necessitats que no queden cobertes amb la generació elèctrica, només per al sector residencial.

Terminis per a la presentació de sol·licituds
Inici: 15/12/2021*
Finalització: esgotament del pressupost disponible i com a màxim 31/12/2023

* Nota: Degut a una incidència tècnica en els sistemes informàtics del web de l’ICAEN, la tramitació dels ajuts per als programes que s’adrecen al sector serveis i altres sectors productius (programes 1, 2 i 3) es poden tramitar des del 21/12/21.

La tramitació per als programes adreçats a particulars, administracions públiques i tercer sector (programes 4, 5 i 6) es podrà fer a partir del 10 de gener

Més informació
Document resum elaborat per l'OCT
(cal estar loguinat al web)
Bases reguladores
Convocatòria
ICAEN: Tramitació ajuts autoconsum

23/12/2021
Tornar