Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

Els estudis EMF i SCOB, guardonats als LILA 2020 Awards

Imatge: 
La Vora de Girona, EMF. Foto: Martí Franch. Terra Dominicata, SCOB. Foto: Adrià Goula
Dos estudis d'arquitectura catalans han estat guardonats als Landezine International Landscape Awards (LILA), que des del 2016 premien a arquitectes paisatgistes d'arreu del món i els seus projectes més destacats.

D'entre un total de 280 propostes presentades, el projecte La Vora de Girona, del paisatgista Estudi Martí Franch | Arquitectura del Paisatge, amb arquitectes al seu equip, ha resultat guanyador en la categoria de Projectes d'Infraestructures i el projecte Terra Dominicata, dels barcelonins SCOB Architecture & Landscape, ha estat guardonat en la categoria d'Hostaleria.

La Vora
La Vora de Girona és un projecte d’investigació aplicada promogut per l’Ajuntament de Girona i EMF, que concep la ciutat des del potencial infraestructural del paisatge. La hipòtesi és que els espais naturbans de la vora de la ciutat poden conformar el major equipament públic de la conurbació contemporània i que la gestió diferenciada és un instrument idoni per detonar el procés de renovar la mirada a aquesta ciutat eixamplada, que reconquereix les seves façanes fluvials i montanes.

El Jurat de LILA 2020 ha reconegut no només el procés d'investigació, sinó especialment el seu resultat, que és un sistema d'espais de baix cost, modestos, poètics i sobretot útils, que enriqueixen en gran manera la qualitat de vida dels habitants de Girona.

Terra Dominicata
La intervenció a la finca vinícola El Tancat, en ple Parc Natural del Montsant, recupera les velles edificacions que van pertànyer a la conreria de la cartoixa d'Scala Dei, per reconvertir-les en un petit Hotel & Winery. Els espais exteriors s’han condicionat amb el màxim respecte i la voluntat de continuïtat envers l’entorn, l’arquitectura i els costums dels pobles propers. Tant els materials, com els colors i les tècniques de construcció emprades són també hereus del lloc i del seu patrimoni històric i cultural.

D'aquest projecte, el Jurat de LILA 2020 en destaca que aconsegueix crear una nova interpretació de l'artesania i la història tradicional locals. La combinació dels usos espaials i materials i l'atenció a la sostenibilitat són el punt diferencial del projecte.

Landezine International Landscape Awards
El jurat de l'edició d'enguany ha estat format per Robin Winogrond, Gert-Jan Wisse, Joan Roig Duran, Hanneke Kijne, Zaš Brezar.

Per a més informació i per conèixer els projectes internacionals guardonats en la resta de categories, visita el web de LILA.
2/07/2020
Tornar