Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
L'arquitecta Maria Rubert ingressa a la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi

L'arquitecta Maria Rubert ingressa a la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi

Imatge: 
Maria Rubert ingressa a la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi
L'arquitecta Maria Rubert de Ventós ha estat nomenada Acadèmica Electa de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi. El seu ingrés es va oficialitzar el passat 15 de març en un acte a la Casa Llotja de Mar de Barcelona, en el qual l'arquitecta va llegir el seu discurs d'ingrés, titulat "Ciutat i Artifici".

Maria Rubert, professora a l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Barcelona, és la primera dona catedràtica d'Urbanisme a Espanya i ha estat reconeguda amb el Premio Nacional de Urbanismo en la categoria d'Iniciativa Periodística (2004), atorgat pel Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana.

Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi
La Reial Acadèmia és una institució cultural creada a Barcelona el 1849 amb la finalitat de dirigir lʼensenyament de Belles Arts i ser òrgan consultiu de les administracions públiques en assumptes artístics. Amb seu a l’edifici de la Llotja, les seves actuals funcions són, fonamentalment, potenciar la divulgació i investigació en matèria d'art a Catalunya i vetllar per la conservació del patrimoni artístic del país.

N'han estat membres les figures més representatives de la cultura catalana. Els arquitectes Elies Rogent, Lluís Domènech i Montaner, Enric Sagnier, Josep Puig i Cadafalch o José Antonio Coderch són alguns dels acadèmics numeraris històrics.

Maria Rubert de Ventós
Maria Rubert va estudiar Arquitectura a l'ETSAB i va obtenir el Doctorat el 1993. Ha compaginat la seva carrera professional amb la docència d’Urbanisme i Paisatgisme als cursos de Grau i Màster de la UPC. També ha impartit cursos i conferències a altres universitats espanyoles i dels Estats Units, Xile, Mèxic, França, Alemanya o Itàlia.

Col·laboradora habitual del mitjans, ha publicat articles sobre ciutat contemporània, mobilitat, perifèria i paisatge a revistes especialitzades. És coeditora de la Revista D’Ur del Laboratori d’Urbanisme i autora dels llibres 'Barcelona sense GPS' (2021-2022), 'Places porxades a Catalunya' (2006) i 'Empire Corner' (2009). També és coautora de 'La ciudad no es una hoja en blanco' (2000, 2014) i '14 parejas y un mosaico. 75 años de vivienda en España' (2021).

Ha realitzat diferents projectes residencials i rehabilitacions. És coautora, entre d'altres, de l'ampliació del Congrés dels Diputats de Madrid, del Projecte per a l'Àrea Olímpica de la Diagonal i del Pla d'ordenació Perú-Pere IV del Districte 22@, i assessora del PDU. Treballa també com a il·lustradora freelance.

 
 

22/03/2023
Tornar