Propers Actes
Taller de bones pràctiques d'arquitectura a l'...
Taller de bones pràctiques d&...
Cicle Next Generation: Visita al Centre de Formació Marie...
Cicle Next Generation: Visita al...
Cicle Next Generation: Visita a la Transformació d'...
Cicle Next Generation: Visita a...
M+. Pedagogy + Praxis, 1970-2020. Richard Plunz in...
M+. Pedagogy + Praxis, 1970-2020...
Arriba un nou Duel AHI sobre la intervenció en entorns...
Arriba un nou Duel AHI sobre la...
L'arquitecta Maria Rubert ingressa a la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi
Maria Rubert, professora a l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Barcelona, és la primera dona catedràtica d'Urbanisme a Espanya i ha estat reconeguda amb el Premio Nacional de Urbanismo en la categoria d'Iniciativa Periodística (2004), atorgat pel Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana.
Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi
La Reial Acadèmia és una institució cultural creada a Barcelona el 1849 amb la finalitat de dirigir lʼensenyament de Belles Arts i ser òrgan consultiu de les administracions públiques en assumptes artístics. Amb seu a l’edifici de la Llotja, les seves actuals funcions són, fonamentalment, potenciar la divulgació i investigació en matèria d'art a Catalunya i vetllar per la conservació del patrimoni artístic del país.
N'han estat membres les figures més representatives de la cultura catalana. Els arquitectes Elies Rogent, Lluís Domènech i Montaner, Enric Sagnier, Josep Puig i Cadafalch o José Antonio Coderch són alguns dels acadèmics numeraris històrics.
Maria Rubert de Ventós
Maria Rubert va estudiar Arquitectura a l'ETSAB i va obtenir el Doctorat el 1993. Ha compaginat la seva carrera professional amb la docència d’Urbanisme i Paisatgisme als cursos de Grau i Màster de la UPC. També ha impartit cursos i conferències a altres universitats espanyoles i dels Estats Units, Xile, Mèxic, França, Alemanya o Itàlia.
Col·laboradora habitual del mitjans, ha publicat articles sobre ciutat contemporània, mobilitat, perifèria i paisatge a revistes especialitzades. És coeditora de la Revista D’Ur del Laboratori d’Urbanisme i autora dels llibres 'Barcelona sense GPS' (2021-2022), 'Places porxades a Catalunya' (2006) i 'Empire Corner' (2009). També és coautora de 'La ciudad no es una hoja en blanco' (2000, 2014) i '14 parejas y un mosaico. 75 años de vivienda en España' (2021).
Ha realitzat diferents projectes residencials i rehabilitacions. És coautora, entre d'altres, de l'ampliació del Congrés dels Diputats de Madrid, del Projecte per a l'Àrea Olímpica de la Diagonal i del Pla d'ordenació Perú-Pere IV del Districte 22@, i assessora del PDU. Treballa també com a il·lustradora freelance.