Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

Nous cursos a l’Escola Sert per a l’arrencada del 2024

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)

Encetem el nou any amb una ampla oferta formativa a l’Escola Sert, que combina cursos amb una llarga trajectòria i d'altres de nova creació. Les formacions comencen els mesos de gener i febrer, així que són una bona oportunitat per arrencar el 2024 completant i actualitzant el teu perfil professional.

Tot seguit, t'oferim una breu descripció de cadascun dels cursos: 

Rehabilitació d'estructures i fonaments: el curs et permetrà conèixer, detectar, identificar i diagnosticar els danys i patologies estructurals a l’edificació. En definitiva, et permetrà conèixer a fons els sistemes de reparació i tècniques d’intervenció dels elements constructius més habituals. És un programa que forma part del Postgrau en rehabilitació d'edificis de l’Escola Sert.

Arquitectura positiva (edició Lleida): un curs on coneixeràs els criteris i maneres de fer per aconseguir que l’arquitectura pugui ser positiva en l’àmbit energètic, ja sigui l'existent com la de nova construcció. És una formació pensada per als professionals dels sectors de la construcció o rehabilitació que estiguin interessats en el comportament energètic de les diverses edificacions. 

Urbanisme, medi ambient i salut
: aquest programa vol convidar-te a reflexionar sobre la pràctica de l’urbanisme i com poder adaptar-lo a les necessitats actuals. El curs et proporcionarà eines per trobar les solucions necessàries en el dia a dia. Es tractaran qüestions com la regeneració urbana, la perspectiva de gènere, els impactes socials de l’urbanisme, la responsabilitat en la salut comunitària...

Il·luminació per a arquitectes
: formació que poden cursar professionals de l'arquitectura, l'enginyeria i l'interiorisme. El programa et permetrà conèixer a fons les estratègies d’il·luminació que pots aplicar als teus projectes. També es tracten l’aplicació d’aquestes tècniques en diversos tipus d’establiments, com habitatges, workplaces, retail, zones residencials, hotels...

El mes de febrer, l’Escola Sert també t'ofereix dos cursos centrats en la descarbonització, un concepte cada cop més present en l’arquitectura actual:

Edificis nZEB – Estàndar Passivhaus: una formació que arriba a la seva cinquena edició i que també tracta l’eficiència energètica de les edificacions. Es tracta d’una introducció a l’Estàndar Passivhaus, comparant-lo amb l'actual Codi Tècnic. També es fa una introducció al Document Bàsic d’estalvi energètic del CTE. 

Descabonització d'edificis
: com calcular la petjada de carboni d’un edifici? Aquest és el punt de partida d’aquesta formació, que s’estrena dins de l’oferta formativa de l’Escola Sert. També es tracta com definir estratègies de descarbonització que incorporin els criteris de l’economia circular a tot el cicle de vida d’una edificació. El curs s'estructura en 3 mòduls independents en format taller.

Finalment, i tot i que ja estarem al mes de març, també volem presentar el nou curs Tots els interlocutors en el disseny d’un hotel, del propietari a la mida d’una cuina. Es tracta d’una formació que explica com en el disseny d’un establiment d’aquest tipus podem trobar un munt d’interlocutors amb unes demandes que van més enllà del que s’espera del coneixement d’un arquitecte. Aquest curs correspon al Mòdul 1 del postgrau Dormir, menjar, gaudir i altres peces claus en el disseny d’hotels.
 
 

15/01/2024
Tornar