Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
retirada d'amiant

Nova convocatòria d'ajuts per a la retirada d'amiant

Imatge: 
© iStock
En data 24 de maig, s'ha publicat al DOGC la Resolució ACC/1734/2023, per la qual s'obre una convocatòria d'ajuts destinats a la retirada de residus de materials de la construcció que continguin amiant, així com a instal·lacions d'autoconsum fotovoltaic en cobertes afectades (ref. BDNS 695415).

Les bases reguladores de la convocatòria són les publicades a la Resolució ACC/1435/2023 (vegeu també la correcció d'errades posterior).

S'estableixen dues línies d'ajuts, segons els annexos I i II:

Línia 1 -  Dotació de 10.000.000 €
Ajuts per fomentar la retirada de residus de materials d'aïllament i de la construcció que continguin amiant, destinats als propietaris de béns immobles que impulsin el seu desamiantatge, ja siguin persones físiques o jurídiques, públiques o privades, i comunitats de veïns.

Línia 2 - Dotació de 40.000.000 €
Ajuts per fomentar la retirada de residus de cobertes que continguin amiant i la seva substitució i, complementàriament, la instal·lació d'autoconsum fotovoltaic a les mateixes cobertes, destinats als propietaris de béns immobles en els quals es desenvolupi o s'hagi desenvolupat una activitat econòmica, ja siguin persones físiques o jurídiques, públiques o privades.

Termini de sol·licitud
El termini per presentar sol·licituds comença el 25 de maig i finalitzarà el 25 de juliol de 2023.

Més informació
L'Agència de Residus de Catalunya ha publicat una pàgina amb informació específica sobre els ajuts, on trobareu un resum de les bases, el vídeo de presentació de la convocatòria i un apartat de preguntes freqüents. Consulteu el web de l'Agència.

Aquests ajuts s'emmarquen en el Pla nacional per a l’erradicació de l’amiant a Catalunya 2023-2032, que la Generalitat de Catalunya va aprovar el passat mes de març.
 
 
 
19/05/2023
Tornar