Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
BIS Arquitectes

Visita a la Xemeneia Saphil

Imatge: 
© Lluís Clotet

El passat dijous 18 de juliol, la Delegació del Vallès del COAC va organitzar una visita guiada per conèixer el projecte de rehabilitació de la Xemeneia Saphil. Aquest projecte, del despatx BIS Arquitectes David Garcia, SLP, va guanyar el Premi Ciutat de Terrassa a la Millora del Paisatge Urbà, en el marc de la 9a Mostra d’Arquitectura del Vallès.

Des del COAC volem agrair a David Garcia i Carles Padrós el magnífic guiatge, així com també les intervencions de l’arquitecte Jan Baca, qui ens va aportar documentació i experiències viscudes del projecte original, en el qual ell mateix va participar. 

En aquesta rehabilitació s'ha posat en valor la cura amb què s'ha treballat en aquest element protegit, considerant el paisatge que l'envolta, la tècnica emprada i el component simbòlic que ha aportat la intervenció. 

La Xemeneia Saphil va ser construïda fa 63 anys al costat de la fàbrica de la Societat Anònima del Peinaje i Filatura de Llana, coneguda popularment com "l'Anònima", i és un destacat element arquitectònic. Amb 37 metres d'altura i un diàmetre de 3 a 2,2 metres des de la base fins a la corona, està rematada amb un collet i una passarel·la circular, i dona gran visibilitat a les lletres "Saphil". 

Volem agrair l’assistència, per part de l’Ajuntament de Terrassa, de Xavier Cardona, tinent d'alcalde de Territori i Sostenibilitat; Marta Gómez, directora dels Serveis d'Urbanisme; Anna Busqué, cap de l’Oficina d’Arquitectura; i  Yasmin García, tècnica del Servei de Llicències. 

imatge 1   imatge 2   imatge 3   imatge 4   imatge 5

 

24/07/2024
Tornar