Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

Encetem l'any amb moltes novetats culturals! No t'ho perdis!

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
Comença un altre any, i arriba el primer #Nothoperdis amb algunes novetats importants. El Centre Obert, en plena forma, no para de proposar activitats i exposicions cada cop més rellevants. La primera recomanació és que estigueu atents al seu web per tal de no perdre-us les activitats que us poden interessar, tan distribuïdes arreu del principat com a la seva nova seu de Plaça Nova, que permet diversificar les activitats i fer-ne de tot tipus i per tots els públics.

En aquest context, a finals de mes (el 26) s’inaugura una de les exposicions més importants mai organitzades per aquest Centre Obert: Francesc Català-Roca. Arquitectures sense Pedigrí. Context: el fons Català-Roca és un dels més importants de tots els custodiats per l’Arxiu Històric del COAC. Català-Roca, viatger incansable (recordem que els edificis tendeixen a no moure’s del lloc), s’anava trobant amb arquitectures construïdes i executades al marge del cànon i del circuit arquitectònic oficial: arquitectures sense pedigrí que tant tenen valor per si mateixes com per la seva capacitat per crear paisatge -urbà, rural- com per la seva capacitat de documentar el trànsit de la societat espanyola d’una economia agrària a la terciària que tenim en l’actualitat. No us la podeu perdre.

La segona exposició rellevant -descentralitzada, com el propi Centre Obert- la trobarem a Olot. A partir del 12 de gener, i durant tot un mes, es podrà visitar a la Casa dels Nassos, la seu local del COAC, Domestic Workspaces: Sílvia Garcia Camps, una jove arquitecta, ha documentat amb els seus dibuixos la domesticitat dels estudis d’arquitectura catalans -42 d’ells. Una bona mostra de com es viu i es treballa l’arquitectura a casa nostra aplegada en un sol espai.

Si tornem a Barcelona trobarem una exposició relacionada amb aquesta al Caixafòrum: Déus, mags i savis, les col·leccions privades dels artistes. L’exposició ja està en curs i es podrà visitar fins a inicis d’abril, i en ella podrem veure aquestes col·leccions particulars de diversos artistes -moltes d’elles allotjades en els seus estudis- que els inspiraven a l’hora de fer les seves creacions. I estem parlant de deu artistes internacionals de la talla d’Antoni Tàpies, Miquel Barceló o Hiroshi Sugimoto.

… i, per últim, gener és un mes de presentacions de llibres. Us en destaquem dues: la de 'Neuroarquitectura, aprendiendo a través del espacio', que vol consolidar aquesta nova manera de pensar la nostra disciplina, el 17 de gener a les 18.30 a càrrec d’Ana Mombiedro, l’autora del llibre, i, dos dies més tard, 'Hejduk Building Characters', sobre l’obra d’aquest gran arquitecte americà, amb arquitectes de la talla de Josep Lluís Mateo i la presència d’Antonio Sanmartín i Elena Cánovas, els seus socis locals que van construir els seus edificis de Santiago de Compostela. No us ho podeu perdre.

Això és tot per aquest gener: Estigueu atents a les itineràncies de les exposicions que proposa el COAC. Trobareu tota la informació necessària sobre aquests actes, horaris, llocs, modalitats d’inscripció, a l’Agenda d’Arquitectura del COAC, conjuntament amb molts d’altres. Aquest #Nothoperdis forma també part del podcast Perspectiva, de Catalunya Ràdio, que teniu disponible al web de l’emissora. 
4/01/2023
Tornar