Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
L'estiu arriba carregat d'activitats culturals. No t'ho perdis!

L'estiu arriba carregat d'activitats culturals. No t'ho perdis!

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)

Arriba el juny, comença l’estiu i les vacances escolars. El #Nothoperdis us proposa activitats presencials en aquest mes que ja es comença a viure a un altre ritme. Començarem, doncs, pels més menuts, que ja tenen a la seva disposició casals d’estiu proposats per alguns dels nostres museus i sales de cultura, tots ells amb la finalitat d’estimular la inquietud i la creativitat dels nens. 

Començarem pel MUHBA, que ens proposa a partir del 27 de juny el casal "Llegim la ciutat", amb molta acció pràctica. Al llarg de 10 dies, els infants investigaran la relació que Barcelona ha mantingut amb la natura i aprendran a llegir la ciutat tot observant les seves formes i endinsant-se en la seva història.

Seguim amb el Museu del Disseny que, amb Tantàgora, proposa el Casal d’Estiu Xup-Xup: il·lustració i disseny fets a mida amb els fons del museu. Els casals comencen el 4 de juliol, però les inscripcions ja estan obertes. 

Per últim, començant també el dia 27, el CCCB proposa Culturnautes: cinc setmanes de creativitat i cultura amb màscares, teatre i fantasia de la mà de diversos col·lectius i fotògrafs. 

Ara, les activitats adultes: començarem al Vendrell, on el dia 16 hi ha una bona oportunitat presencial i en línia: descobrir la casa d’estiueig de Pau Casals de la mà dels seus restauradors, Julià Esteban i Miquel Badal. La casa és un projecte d’Antoni Puig i Gairalt que va acabar el també magnífic (i, aleshores, jove) arquitecte gironí Bartomeu Llongueras Galí. 

Per al·lusions: si hem parlat de Girona, toca recordar l'exposició dels Premis d'Arquitectura de les Comarques de Girona 2022, que mostra les obres guardonades i seleccionades en aquesta 24 edició. D'entre les 119 obres presentades, enguany el Jurat ha premiat 15 projectes, repartits entre les categories d’Arquitectura, Interiors, Paisatges i Efímers. També s'ha atorgat el Premi de l’Opinió, escollit per la ciutadania.

A Girona també hi podeu veure una altra exposició realment interessant: al Museu d’Art s’hi pot visitar Postectura, sobre un dels primers col·lectius d’art modern de postguerra al nostre país, que va incloure gent tant potent com un jove Josep Maria Subirachs. L’exposició es podrà visitar durant tot l’estiu. 

Seguint amb les exposicions, a la Biblioteca Central d’Igualada es podrà visitar la corresponent a la 8a Mostra d’Arquitectura de les Comarques Centrals. Per comprovar, i gaudir de, l’excel·lent estat de salut (i el grau de deslocalització) de la nostra arquitectura. 

A Olot hi ha una exposició interessant que té a veure amb les nostres primeres recomanacions: maquetes d’edificis del segle XVIII (o en la versió del segle XVIII) de la pròpia ciutat d’Olot realitzades per escolars locals sota els auspicis (i amb la garantia) de Xevi Bayona. 

Apropant-nos a Barcelona, al MUHBA Oliva Artés s’hi exposen xemeneies industrials: un dels nostres tresors arquitectònics més visibles que, d’instruments de contaminació, han passat a fites urbanes molt estimades. 

A la Casa Vicens, per últim, Nikki Luna hi exposa Guerra, unes obres que converteixen la casa en una sala d’exposicions temporals. 

Finalment, una presentació: la novel·la "L’Hort dels Bous", òpera prima de l’arquitecte Josep Milà, es presenta a Vic a càrrec de Miquel Sitjà el dia 14 a la seu del COAC. 

Trobareu tota la informació necessària sobre aquests actes, horaris, llocs, modalitats d’inscripció, a l’Agenda d’Arquitectura del COAC, conjuntament amb molts d’altres. Aquest #Nothoperdis forma també part del podcast Perspectiva, de Catalunya Ràdio, que teniu disponible al web de l’emissora

 

1/06/2022
Tornar