Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
collage actes març

Arriba el "No t'ho perdis!" del mes de març!

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)

Arriba el mes de març, entrem a la primavera, ens traurem la jaqueta gruixuda i celebrarem cada cop més actes presencials que l'Agenda d'Arquitectura us presenta en el seu #Nothoperdis mensual. 

Comencem amb la data més destacada del mes, que arriba al seu inici: el 8-M, el Dia Internacional de les Dones. Us destaquem tres actes que el commemoren:

El primer d’ells, que no es celebra el dia 8 sinó el 9, és una conferència de Carme Pinós. La reconeguda arquitecta catalana, Premio Nacional de Arquitectura 2021, farà un repàs a la seva obra commemorant l’efemèride i el seu premi. 

El segon és un conjunt d’exposicions, itineraris i actes que el MUHBA agrupa sota el nom de  "Història en femení", i que es celebraran des del 5 de març fins al 21 de maig. Inclouen una exposició sobre habitatge, la presentació d’un llibre i tres itineraris.

Per últim, us recomanem una xerrada que es celebrarà el dia 8 a la seu del COAC de Manresa: "Ciutats mitjanes per a la vida quotidiana", on tres dones arquitectes reflexionaran sobre els reptes de la societat actual a través de l’ecofeminisme. 

Comencem amb els actes de la resta del mes. El primer d’ells, molt rellevant, està organitzat pel COAC de Girona i ens parla dels vitralls de Rafael Masó, un dels arquitectes més complets que han passat mai per casa nostra, un arquitecte total que comprenia i dissenyava tots els materials i a totes les escales. Repassar els vitralls és entendre millor la resta de la seva obra. 

Dins les conferències en línia que els Amics del MNAC organitzen amb motiu de l'exposició de Gaudí, us en recomanem una que impartirà Jordi Sardà, doctor arquitecte de Reus, sobre les targetes postals de finals del XIX i principis del XX com a manera de conèixer Barcelona. La conferència es farà el dilluns 14. Cal inscripció prèvia. 

A finals de mes, el dia 21, s’oferirà una visita d’obres a la nova biblioteca de Vic. La visita la farà Toni Casamor, un dels arquitectes de l’equip, i Miquel Autet, a càrrec de la direcció d’obra. L’edifici s’emplaça en el solar de la vella caserna de la guàrdia civil, desapareguda per un atemptat, i portarà el nom de Pilarín Bayés. 

Encara més a finals de mes, el dia 28, us recomanem una segona conferència del mateix cicle Gaudí. En aquest cas anirà a càrrec de Josep Maria Boronat, i repassarà la ciutat de Barcelona a través dels seus premis. No us la perdeu. 

Per acabar, us oferim una selecció d’exposicions que encara es poden visitar:

Us recordem l’exposició de dibuixos de l’arquitecte Franc Fernández. Us haureu d’afanyar, perquè s’acaba el dia 10. L’exposició es fa a la Llibreria Terranova de Barcelona i recull 94 dibuixos de paisatge. 

Fins al 16 de maig teniu encara l’exposició dels Fons d’Arxiu al COAC de Girona, una selecció de bons dibuixos custodiats al seus arxius que val la pena rescatar. 

Per últim, afanyeu-vos a visitar l’exposició “Paisatge urbà a l’oli” a Manresa, perquè s’acaba el dia 12. Aquesta exposició recull quadres de l’artista Aïda Mauri Cusart, i parla dels rastres de la pluja en els edificis històrics. 

Trobareu tota la informació sobre aquests actes a l’Agenda d’Arquitectura del COAC, conjuntament amb molts d’altres. Aquest #Nothoperdis forma també part del podcast Perspectiva, de Catalunya Ràdio.

2/03/2022
Tornar