Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
activitats culturals

La tardor arriba carregada d'activitats culturals. No t'ho perdis!

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)

Aquest octubre és el mes del Centre Obert d'Arquitectura, un gran projecte de país que, acompanyat d’altres projectes rellevants, converteixen el mes en un tret de sortida exultant per la nova temporada.

Comencem, doncs, pel Centre Obert. Distribuït en onze seus, és un nou espai de coneixement i cultura arquitectònics que vol apropar l'arquitectura a la ciutadania, un pol d’atracció pioner a l’Estat que aglutinarà els fons del COAC i que oferirà un ampli ventall d'activitats. Estigueu atents a les seves propostes, que ja inclouen diverses conferències i presentacions aquest mes.

A Barcelona, els diferents grups territorials de la Demarcació proposen una sèrie de trobades per visitar diverses obres presentades a les Mostres d'Arquitectura de Barcelona, acompanyats dels autors dels projectes. A les que ja s’han celebrat, es sumen la del dia 6 a l'Eixample, per conèixer l'Institut Viladomat; el dia 11 a Gràcia, amb la vermuteria El Villa; el 13 a Horta, amb el pati de l'Escola Mare Nostrum; el 14 a Les Corts, amb la connexió ciclable entre Barcelona i Esplugues; el 16 a l'Hospitalet, amb el Filmax Gran Via; el 18 a Nou Barris, amb el Casal de Barri de Trinitat Nova; i el 21 a Sant Andreu, amb el Casal de Gent Gran del Bon Pastor.

L'octubre també és el mes en què comença l’Arquinset, un cicle de conferències organitzat per l’Arquinfad. El dia 18 la catedràtica d’Història de l’Art Mireia Freixa ens parlarà dels orígens de l’interiorisme a casa nostra. 

Finalment, el 23 i 24 es celebra el gran festival de l’arquitectura a casa nostra: el 48H Open House, que obre de manera gratuïta diversos edificis rellevants per tota la ciutat de Barcelona. Estigueu atents a la programació.

Si ens desplacem fora de Barcelona trobarem també actes rellevants. El primer d’ells és el festival d’intervencions efímeres A Cel Obert, que es celebrarà a Tortosa del 8 al 12 d'octubre. Diversos espais de la ciutat s’activen gràcies a aquestes intervencions. De nou, el web del festival us guiarà a través d’elles i us donarà consells pràctics.

Són, també, els darrers dies per visitar l’exposició "700 anys de la Seu de Manresa, de Berenguer de Montagut a Gaudí. La seu és la primera gran obra de Berenguer de Monagut, arquitecte central del gòtic mediterrani, on ja exposa tot el que després desenvoluparà a Santa Maria del Mar i a la Catedral de Mallorca, reformada per Gaudí. Explorar aquest edifici dona claus per entendre la resta d'intervencions.

Recordar-vos, per últim, les itineràncies que les diverses exposicions del COAC estan fent per totes les delegacions i demarcacions: els premis AJAC a Girona fins a final de mes, Denise Scott Brown a Olot fins al desembre… i la dels 50 anys d’Arquitectura, que és digital.

Trobareu tota la informació necessària sobre aquests actes a l’Agenda d’Arquitectura del COAC, conjuntament amb molts d’altres. Aquest #Nothoperdis forma també part del podcast Perspectiva, de Catalunya Ràdio, que teniu disponible al web de l’emissora.

6/10/2021
Tornar