FormaTecA

Més de 1.500 col·legiats ja són usuaris de la FormaTecA

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
Quatre mesos després de la posada en marxa de la FormaTecA, ja són més de 1.500 els col·legiats usuaris d'aquest espai, els quals en fan una valoració molt positiva.

La FormaTecA és un espai virtual que el Col·legi d'Arquitectes posa a disposició dels col·legiats per al coneixement de l'exercici professional. Així, l'eina inclou un catàleg digital de càpsules formatives i informatives —actualment 24— pensades per donar suport en les diferents etapes i aspectes de la professió.

Des de la creació del canal, l'han utilitzat 1.507 col·legiats amb un nombre total d'accessos que supera els 3.200.

Les càpsules que han estat més consultades són les vinculades als recursos 'online' per a arquitectes. En aquest sentit, ‘Apps per a arquitectes’ i ‘Webs per a arquitectes’ registren, conjuntament, un total de 1.299 accessos. Les segueixen les que tenen a veure amb ‘Organització del despatx’, que acumulen 791 visites totals. Així mateix, les càpsules relacionades amb nous camps en el món de l’arquitectura, com les de ‘Context i tendència del BIM’ i ‘Context i tendència de la Sostenibilitat’, sumen 342 accessos totals.


Els col·legiats, satisfets amb l’espai virtual
En una enquesta de satisfacció realitzada des del COAC, el 93% dels usuaris de la FormaTecA han afirmat que la plataforma els ha resultat útil, i un 100% considera que s’hauria de seguir avançant en el projecte i ampliar les càpsules. Pel que fa als àmbits que més interès generen, aquests són l’organització del despatx, apps per a arquitectes, temes vinculats a normativa, i el BIM.

Sis noves càpsules se sumen a l'espai digital 
Per això, des del COAC se segueix treballant en el projecte i ja estan operatives sis noves càpsules formatives. Les noves incorporacions són:  

- Obres subjectes a la LOE: el projectista i la direcció facultativa
- Deures i documentació en l’encàrrec professional
- Redacció d’un contracte d’encàrrec professional (en revisió)
- La responsabilitat civil de l’arquitecte
- La responsabilitat ètica de l’arquitecte
- Propietat intel·lectual de treballs d’arquitectura

Des d’ara i fins a finals d’any està previst que es publiquin quatre càpsules més, que faran créixer el nombre de recursos formatius fins a 28.

Accedeix a la FormaTecA

19/09/2017
Tornar