Propers Actes
Taller de bones pràctiques d'arquitectura a l'...
Taller de bones pràctiques d&...
Cicle Next Generation: Visita al Centre de Formació Marie...
Cicle Next Generation: Visita al...
Cicle Next Generation: Visita a la Transformació d'...
Cicle Next Generation: Visita a...
M+. Pedagogy + Praxis, 1970-2020. Richard Plunz in...
M+. Pedagogy + Praxis, 1970-2020...
Arriba un nou Duel AHI sobre la intervenció en entorns...
Arriba un nou Duel AHI sobre la...
Visita guiada al Parc del Falgar de Les Franqueses del Vallès
La Intercol·legial Tècnica del Vallès va organitzar, el passat dimecres 25 d'octubre, una visita guiada al Parc del Falgar de Les Franqueses del Vallès per conèixer els seus espais, la fauna i la flora.
El Parc del Falgar i la Verneda té una superfície de 171.000 m2, en la qual combina l'oci sostenible i l'esport amb l'observació d'aus i l'estudi de la natura. Està pensat com una petita reserva de biosfera que permet el niament d'aus migratòries i el retorn i preservació d’espècies animals i vegetals autòctones. Pel que fa a la flora, el parc conserva les espècies autòctones existents.
Està dividit en 5 espais diferenciats, des del nord on hi ha una alta concentració de flora i fauna, al sud, on hi ha les zones lúdiques i de descans.
Zona Humida
Formada per 3 llacs artificials. L'aigua que els omple comença el seu recorregut a l'extrem nord del parc. El llac està envoltat de vegetació de ribera que afavoreix l'arribada i el refugi de la fauna autòctona i migratòria.
Zona de Prat
Espai de transició entre la zona humida i les zones d'alta activitat humana.
Zona de jocs i descans
Àrea amb una gran varietat de propostes lúdiques amb una zona dedicada als exercicis de rehabilitació i de millora de la salut, i un circuit esportiu amb zones d'estiraments.
Aula de natura
L'objectiu és crear un espai econòmicament sostenible per difondre el coneixement a les escoles, fer visites guiades al parc i difondre el respecte per la natura.
Espai naturalitzat de la Verneda
Espai protegit i reconegut per la Xarxa Natura 2000 pel seu alt valor ecològic.
Foto 1 Foto 2