Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

Jornada 'La revitalització dels nuclis rurals'

Imatge: 
© ObRE
L’Observatori de la Rehabilitació i Renovació Urbana de les Comarques de Girona (ObRE) del qual la Demarcació de Girona del COAC en forma part,  i el Grup de Recuperació i Estudi de la Tradició Arquitectònica (GRETA), han programat pel dimecres 19 de juny de 2024, de 9.45 a 12.45 h, la jornada 'La revitalització dels nuclis rurals' amb l’objectiu de visualitzar i fer difusió de la problemàtica en la qual s’enfronten els pobles petits a l’hora de mobilitzar l’habitatge buit dels seus nuclis i quin és el paper que haurien de jugar els i les tècniques en aquests processos.

L'activitat començarà amb una visita comentada a Can Bofí de la Torre, edifici declarat bé cultural d'interès nacional, a càrrec de l'arquitecte Josep Callís el qual farà una explicació sobre aquest element patrimonial. Tot seguit, al Casal de Centenys, es duran a terme les ponències. En primer lloc, Anna Pla, cap de la secció d'habitatge de la Diputació de Girona, exposarà quins estudis i plans entorn a l’habitatge s’estan realitzant en municipis petits des de la Diputació de Girona, quines ajudes, accions i estratègies es poden desenvolupar per mobilitzar l’habitatge buit i s’explicaran alguns exemples concrets d’estudis i projectes duts a terme.


Seguidament, David Juan, alcalde d'Esponellà, explicarà els estudis i accions concretes desenvolupades al municipi d’Esponellà fent èmfasi a les problemàtiques concretes sobre les quals s’està treballant.

Per tancar les ponències, Valentina Maini, directora de GRETA, exposarà quines premisses i criteris cal tenir en compte per afrontar un projecte de rehabilitació en edificis que foren construïts amb sistemes constructius tradicionals.

El mas Bofi
El mas Bofí és un edifici situat sobre un pendent. Es tracta d'un cos cobert a dues aigües, allargat paral·lelament a les línies de nivell. A l'angle nord-est/sud-est hi ha encastada la torre de planta quadrada que sobresurt per damunt de l'edifici; està cobert a quatre aigües i presenta obertures en forma d'espitllera. Al sud-oest hi ha el pati per on s'accedeix al casal. L'entrada al pati es fa travessant un portal cobert amb una cornisa triangular d'aspecte abarrocat, sota la que hi ha una fornícula amb una escultura de Sant Narcís, envoltada per un pany de rajoles vidriades col·locades de manera romboidal, de color blanc i blau, sota la imatge s'obre una porta formada per un arc el·líptic de pedra. Destaca la finestra ogival de la façana nord-oest. L’edifici es troba esmentat ja a l'any 1320. L'estructura de l'estàtua de Sant Narcís i del portal són del segle XVIII, d'estil abarrocat.

Programa de la jornada
9.45 - 10 h.- Benvinguda i presentació de la Jornada

David Juan, alcalde d’Esponellà
Estel Jou, directora d'ObRE

10 a 11 h.- Visita comentada
A càrrec de Josep Callís, arquitecte

11 a 11.15 h.- Pausa - desplaçament

11.15 a 11.45 h.- Estudis i plans entorn l’habitatge als municipi petits. Accions i estratègies a desenvolupar per mobilitzar l’habitatge buit.
Anna Pla, cap de Secció d’Habitatge de la Diputació de Girona

11.45 a 12.15 h.- El cas d’Esponellà. Estudis realitzats i accions desenvolupades.
David Juan, alcalde d’Esponellà, Centenys i Vilert

12.15 a 12.45 h.- Com afrontar la rehabilitació del patrimoni ja construït.
Valentina Maini, arquitecta GRETA

12.45 a 13 h.- Tancament

INSCRIPCIONS OBERTES
Inscripció per rigorós ordre a través d'aquest formulari.

Versió per a imprimirPDF version