Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

Exposició: El llegat de Domènech i Montaner

Imatge: 
© Arxiu Històric de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau
La Demarcació de les Comarques Centrals del COAC acull part del llegat de Lluís Domènech i Montaner (1849-1923), que es conserva a l’Arxiu del COAC des de l’any 2000 i que és representatiu d’una època caracteritzada per l’àmplia presència cultural pública dels arquitectes, entre els quals Domènech i Montaner destaca per la seva transversalitat disciplinar, expressada en la pràctica de l’arquitectura, la política, l’heràldica i l’art romànic català. Aquesta documentació és una part de l'exposició "El llegat de Domènech i Montaner" inaugurada l'any 2023 a la seu Barcelona, en el marc del centenari de la mort de l'arquitecte.

L’arquitectura i la política constitueixen la presència pública de Domènech i Montaner, mentre l’heràldica i el romànic són les eines amb què compta per elaborar un discurs coherent sobre la identitat de Catalunya. El desplegament d’aquesta transversalitat no és uniforme en el temps: una primera etapa, de fronteres imprecises, és la denominada ECLECTICISME en què Domènech supera l’herència historicista de l’arquitectura del segle XIX. En la segona etapa l’arquitecte entra de ple en la PLENITUD, representada bàsicament pels dos edificis patrimoni de la Humanitat, el Palau de la Música i l’Hospital de Sant Pau. En la tercera etapa s’explica la plena implicació de Domènech en la TRANSVERSALITAT de les diverses disciplines que va conrear, amb la presència constant de l’ornamentació. Aquesta exposició és una mostra de les dues darreres etapes.

L'acte d'inauguració tindrà lloc a la seu COAC de Manresa el divendres 7 de juny a les 18 h i comptarà amb la presència del comissari de l'exposició, Lluís Domènech i Girbau, que ens parlarà de l'aspecte polític de l'arquitecte.

El cicle tindrà una continuïtat dijous 13 de juny a les 18 h a la seu COAC de Vic, on es realitzarà una xerrada a càrrec del comissari de l'exposició per conèixer l'arquitectura de Domènech i Montaner.

Amb la col·laboració de l'Agrupació Sènior/a del COAC

Versió per a imprimirPDF version