Museu de la Ciència i de la Tècnica de Terrassa

Imatge: 
© Joaquim Sierra
La Delegació del Vallès organitza, per al 17 de setembre, una visita guiada al Museu de la Ciència i de la Tècnica de Terrassa. El Museu està ubicat a l'antic Vapor Aymerich, Amat i Jover que fou dissenyat per l'arquitecte Lluís Muncunill i construït entre 1907 i 1908. L'edifici és un dels principals exemples de l'arquitectura modernista a Catalunya. 

La visita s'organitzarà en tres àmbits:

Espai Muncunill
Lluís Muncunill (1868-1931) és un referent de l’arquitectura industrial de Terrassa que va adaptar l’estil modernista a l’arquitectura industrial. Entre el 1892 i el 1903 va ser arquitecte municipal, i fou el més prolífic que ha tingut la ciutat. Va crear edificis per als usos més diversos i va definir diferents tipologies d’edificis industrials. La varietat constructiva li va permetre configurar la imatge urbana de la Terrassa modernista, recorrent a la utilització de cobertes amb voltes de maó de pla, lligades amb tirants de ferro, suportades per pilars de ferro colat. L'exposició mostra un recorregut per la seva obra.

La Fàbrica tèxtil
L’exposició recrea l’ambient d’una fàbrica de començament de segle XX: el moviment de la màquina de vapor, el brogit de les màquines de filar i dels telers i la vida quotidiana dels treballadors. Al llarg del recorregut es podrà veure el funcionament d’una carda, una contínua de filar, d’un teler Jacquard..., una maquinària tèxtil excepcional i única a Catalunya tant per la seva qualitat tècnica com pel seu estat de conservació.

Caminar per les voltes
De forma excepcional, es permet trepitjar la coberta i caminar per sobre les voltes de l'edifici.

Versió per a imprimirPDF version