Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

Manifest per la Qualitat de la democràcia

Imatge: 
cecot
Diverses organitzacions empresarials i col·legis professionals catalans, entre elles el Col·legi d'Arquitectes, van lliurar el passat 28 de novembre a la presidenta del Parlament de Catalunya, Núria de Gispert, el Manifest conjunt “Per la qualitat de la democràcia”.

En el transcurs de la trobada, que va tenir lloc al Parlament, els representats de les entitats catalanes van expressar la seva voluntat de treballar perquè la societat civil assumeixi la seva coresponsabilitat davant d’un context com l’actual i davant d’una afeblida qualitat democràtica que repercuteix directament a tots els àmbits de la societat.

Aquest grup d’entitats també ha manifestat a de Gispert el seu desig per implicar directament el màxim nivell polític i institucional del país ja que sembla evident que la classe política viu presonera del propi statu quo actual i es veu impotent per dur a terme, de forma decidida, les reformes necessàries de regeneració democràtica amb el consens que això requereix.

El Manifest públic “Per la millora de la qualitat de la democràcia” recull la voluntat per trobar espais de concert imprescindibles entre polítics i societat civil, centrats en la reforma del sistema electoral que condiciona la praxi dels partits polítics i, per extensió, de la política i les institucions, així com de la funció pública.

El text del manifest concreta cinc accions a desenvolupar:

1. Una nova Governança amb un sistema electoral mixt i proporcional.
2.Revisió o creació d’una nova legislació dels partits polítics que modifiqui el funcionament i el sistema de finançament.
3. La reforma de les administracions públiques i de la funció pública.
4. La Llei de transparència, amb retiment de comptes o publicitat activa.
5.La reforma de la justícia.

Darrerament s’han aixecat moltes veus en el mateix sentit, però cal fer un esforç de trobada i posar en comú una estratègia per assolir aquesta transformació institucional imprescindible i és per aquest motiu que les entitats promotores conviden, a partir d’ara, totes les entitats del país que comparteixin aquesta inquietud a debatre les diferents propostes i avançar en una estratègia unitària amb una agenda compartida i recolliran adhesions mitjançant l’espai web www.qualitatdemocratica.cat.

 

 

 

 

29/11/2013
Tornar