Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
Regeneració urbana en municipis turístics costaners

I Simposi Internacional: regeneració urbana en municipis turístics costaners

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
L’Escala acollirà els propers 6 i 7 de juny un simposi que vol posar a debat la incidència de l’urbanisme en la millora de les poblacions dedicades als serveis turístics. Organitzat per l’Ajuntament de l’Escala i la Demarcació de Girona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC), aquest simposi posarà sobre la taula diversos casos de reformes de fronts marítims a nivell internacional i comptarà amb la participació d’arquitectes, economistes, urbanistes, geògrafs i gestors públics.

El simposi “La regeneració urbana en municipis turístics costaners” estarà dividit en tres blocs, amb casos pràctics i taules de debat per a cadascun d’ells. El primer bloc, sota el nom de Planificació urbanística en destinacions turístiques madures, comptarà amb els casos del pla d’ordenació del litoral de Galícia amb l’arquitecte Manuel Borobio, que va dirigir i elaborar el pla, i el pla de reconversió integral de Platja de Palma, a Mallorca, amb l’arquitecte Esteve Corominas, coordinador del pla. A la taula de debat hi haurà Josep Solé, regidor de Platja d’Aro; Joan Vicente, geògraf i regidor d’urbanisme de Sant Feliu de Guíxols); Antonio Pizza, arquitecte i professor a la UPC; Manuel Borogio i Esteve Corominas. El moderador serà el subdirector general d’Urbanisme de la Generalitat, Camil Cofan.

El segon bloc, amb el títol Projectes de regeneració de fronts marítims, comptarà amb el cas del front marí i nou moll a la península de Zadar, a Croàcia amb el seu responsable, l’arquitecte Nikola Bašić, i amb la presentació del projecte d’adequació del front marítim del nucli antic de l’Escala, a càrrec de l’arquitecte Carlos Ferrater. A la taula rodona hi haurà, a més de Ferrater i Bašić, i el primer tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme de l’Escala, Víctor Puga. Moderarà la taula Carles Duarte, president del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts.

La darrera de les sessions, sota el nom de Noves estratègies turístiques pel segle XXI, serà presentat pel conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila. S’hi explicaran les estratègies d’intervenció turístiques de Mallorca, amb el regidor de Turisme i primer tinent d’alcalde de Palma, Álvaro Gijón. A la taula de debat, a més de Gijón, hi haurà el president del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Ramon Ramos, el geògraf i director de l’Institut Superior d’Estudis Turístics Josep Antoni Donaire i l’arquitecte Ricard Pié. El moderador serà el periodista Llatzer Moix.

El simposi neix amb vocació de continuïtat en els propers anys. En aquest sentit, l’alcalde de l’Escala, Estanislau Puig, mostra la voluntat  “de ser un referent en aquest àmbit de debat, que a partir de situacions concretes permet fer reflexions més generals sobre com les millores urbanes tenen també una projecció econòmica i sobre la tendència, no tant a crèixer urbanísticament, sinó a millorar el que tenim”. “El debat sobre el model de turisme relacionat amb el pensament del planejament i la intervenció urbanística és absolutament necessari per modificar inèrcies d’actuacions que desmereixen un paisatge natural tant excepcional”, explica Frederic Cabré, president de la Demarcació de Girona del COAC. Afegeix, “aquest debat des del món professional ha de creuar els coneixements de totes aquelles disciplines que hi ha necessàriament d’intervenir, des de l’arquitectura, l’economia, l’urbanisme, el paisatge, la gestió turística i la política.”

Consulteu el programa sencer
Les inscripcions es poden formalitzar fins el 30 de maig. El formulari es pot trobar a l’adreça bit.ly/simposilescala. El correu de l’esdeveniment és simposi@lescala.cat.
14/05/2014
Tornar