Propers Actes
Taller de bones pràctiques d'arquitectura a l'...
Taller de bones pràctiques d&...
Cicle Next Generation: Visita al Centre de Formació Marie...
Cicle Next Generation: Visita al...
Cicle Next Generation: Visita a la Transformació d'...
Cicle Next Generation: Visita a...
M+. Pedagogy + Praxis, 1970-2020. Richard Plunz in...
M+. Pedagogy + Praxis, 1970-2020...
Arriba un nou Duel AHI sobre la intervenció en entorns...
Arriba un nou Duel AHI sobre la...
Obert el termini de presentació de propostes del concurs del comissariat del Congrés de la UIA BCN 2026
En un context de crisi climàtica, energètica i postpandèmia, el concurs per al comissariat que donarà forma conceptual al Congrés es planteja com una oportunitat per repensar i actualitzar formats i temàtiques de com han de ser els congressos d’arquitectura. És per això que, de manera inèdita a la UIA, s’ha sotmès el comissariat de l'esdeveniment a un procés de selecció internacional, amb un concurs a dues voltes.
BASES DEL CONCURS I PRESENTACIÓ DE PROPOSTES
Un Congrés amb impacte en la societat
Les propostes es poden presentar fins al 7 de setembre i han de determinar el tema i lema del Congrés, els objectius i metes i el desenvolupament temàtic i de continguts.
Durant la primera volta del concurs s’analitzaran totes les propostes rebudes, de forma anònima, i s’escolliran cinc finalistes, que abans del 15 de novembre hauran de dispositar la proposta per a la segona volta , quan a més a més del document, s’analitzarà les persones que formen part de l’equip, així com els seus perfils professionals i trajectòria. L’equip comissari guanyador s’anunciarà durant el mes de desembre de 2023.
Com que un dels objectius del Congrés és mostrar l’arquitectura com una eina transversal de millora de la vida en societat, s’obre la porta a crear equips pluridisciplinaris, sempre liderats per un professional de l’arquitectura, però que incorporin perfils d’altres àmbits.
D’aquesta manera, es busca propiciar un congrés que no només generi la màxima rellevància i interès per a la comunitat global d'arquitectes, sinó que de les seves conclusions se’n desprenguin coneixements i pràctiques d’impacte real en el dia a dia de les persones i el futur del planeta.
El concurs compta amb uns honoraris de 150.000 euros per a l'equip guanyador. També es preveu una compensació econòmica de 6.000 euros pels equips que participin a la segona fase i no resultin guanyadors.
Un jurat de reconegut prestigi
L’equip de comissaris serà escollit per les administracions impulsores junt amb un comitè d’experts de prestigi internacional, format pels arquitectes Ángela García de Paredes, Beth Capdeferro, Carme Pigem, José María Sánchez, Josep Bohigas, Josep Ferrando, Josep Lluís Mateo, María Hurtado de Mendoza, Philip Ursprung i Zaida Muxí.
Jornada de presentació i resolució de dubtes
Per a més informació, teniu disponible el vídeo de la jornada de presentació del concurs, celebrada el passat 11 de juliol, on es van explicar els detalls de la convocatòria. Durant l'acte també es va explicar l'experiència de Copenhaguen, així com la identitat gràfica del Congrés.