Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
Foto des-de dron de la Sagrada Família.

El Col·legi presenta al·legacions a la MPGM i al PEUI referents al conjunt de la Sagrada Família

Imatge: 
© Wikipedia
El COAC ha presentat al·legacions a la Modificació del Pla General Metropolità per a l’ajust de qualificacions en el tram del carrer Provença corresponent a l’illa del temple de la Sagrada Família i al Pla Especial Urbanístic Integral del temple de la Sagrada Família, aprovats per la Comissió d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat de l'Ajuntament de Barcelona i publicats al BOPB del 17 de desembre de 2018.

L’escrit d'al·legacions s’ha elaborat conjuntament amb les agrupacions del Col·legi AAUC (Agrupació d’Arquitectes Urbanistes de Catalunya) i AADIPA (Agrupació d’Arquitectes per a la Defensa i la Intervenció en el Patrimoni Arquitectònic).

Contingut de les al·legacions
La modificació del PGM “ve motivada per la necessitat d’ajustar la delimitació de qualificacions per fer viable l’execució del projecte general del Temple” però, al parer del COAC, es limita a una part molt concreta i insuficient, donat que no resol la continuïtat del temple al carrer Mallorca, on es preveu tant el vol de la façana del Pòrtic de la Glòria com l'escalinata principal d'accés. S’està, per tant, desaprofitant l’oportunitat de resoldre definitivament la solució al temple per a aquesta part de ciutat. 

L'extensa àrea afectada, que va des del carrer Mallorca fins al carrer Aragó i que suposa més del 50% de dues illes de l'Eixample, porta més de 40 anys en un règim de transitorietat que afecta la vida dels barcelonins. El Col·legi considera que la modificació del PGM i el PEUI han d'afrontar i resoldre aquest règim transitori.

Proposta de debat
La complexitat de les qüestions que es plantegen i les implicacions jurídiques, tècniques i econòmiques requereixen un ampli debat que asseguri la participació de tots els agents implicats. Igualment, cal obrir aquest debat al conjunt de la ciutadania, tant pel que representa el conjunt monumental com per les seves repercussions en termes de convivència ciutadana, habitatge, activitat econòmica i imatge internacional de la ciutat.

El Col·legi demana, per tant, que s’obri un nou procediment participat, obert i ampli, que inclogui el debat i la solució urbanística més adient al conjunt monumental de la Sagrada Família i, de manera especial, que solucioni la transitorietat de la zona 17-6 existent entre Mallorca i Aragó.

Text de les al·legacions
Descarregueu el document d'al·legacions, que inclou també consideracions sobre aspectes relatius a la continuïtat de l’obra i la identitat dels autors del conjunt de la Sagrada Família.

Consulteu el Pla Especial Urbanístic Integral del Temple de la Sagrada Família.

21/01/2019
Tornar