Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
Iñaqui Carnicero al arxiu històric

El director general d'Agenda Urbana i Arquitectura visita l'Arxiu Històric i la Biblioteca del COAC

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
El director general d'Agenda Urbana i Arquitectura del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Iñaqui Carnicero, ha visitat el COAC per conèixer de primera mà l'Arxiu Històric i la Biblioteca del COAC i els seus principals fons documentals. En el transcurs de la visita Carnicero també ha conegut un dels darrers projectes culturals del Col·legi, el web arquitecturacatalana.cat, l’espai digital més extens sobre arquitectura catalana moderna i contemporània.

En la seva visita, Carnicero ha pogut veure documentació dels fons d’arquitectes com ara Bonet Castellana, Clotet Tusquets Paricio, Domènech i Montaner, Elias Rogent, Fernando Higueras, GATCPAC, Harnden Bombelli, Jujol, MBM... entre altres, amb projectes com ara la Universitat de Barcelona, les Exposicions Universals de 1888 i 1929 a Barcelona, el Palau de la Música o la Casa Negre. A aquests fons s’hi ha sumat també exemples dels fons de l’Arxiu Fotogràfic, amb material de fotògrafs d’arquitectura tan rellevants com Català-Roca, Maspons, Manolo Laguillo, o el recentment desaparegut Lluís Casals.

El director general també ha visitat la Biblioteca del COAC, que li ha presentat una selecció de llibres, molts d’ells d’antiquària (Vitrubi, Vignola o Alberti), i altres d’autors com ara Le Corbusier, Bruno Taut o el Team Ten.

La trobada ha servit també per explicar la candidatura de Barcelona per ser Capital Mundial de l'Arquitectura el 2026 i que la ciutat aculli, aquell mateix any, el Congrés Mundial i Assemblea General de la Unió Internacional d'Arquitectes (UIA), projecte que compta amb el suport del COAC i del CSCAE.

El director general ha estat acompanyat per la degana del COAC, Assumpció Puig; el president del CSCAE, Lluís Comerón; el vicedegà del COAC, Guim Costa; el vocal de Cultura del COAC, Josep Ferrando; i el director de l'Arxiu, Fernando Marzá. També hi han assistit el secretari d'Agenda Urbana i Territori del Departament de Territori i Sostenibilitat, Agustí Serra; la segona tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Janet Sanz; i l'arquitecte en cap de l'Ajuntament de Barcelona, Xavier Matilla.

 

 

 

17/03/2021
Tornar