Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

XERRADA: “PROJECTE DE REHABILITACIÓ DE LA FÀBRICA DE L’ANÒNIMA A MANRESA”

Imatge: 
@FABA
La Demarcació de les Comarques Centrals del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, organitza una xerrada divulgativa a l’Anònima de Manresa com a col·laboració amb el Festival d'Arts del Barri Antic (FABA) a Manresa.

Dilluns 5 de maig el festival acollirà la conferència de l’arquitecta Meritxell Inaraja per presentar el projecte de rehabilitació que enguany s’està executant a l’Anònima de Manresa. L’arquitecta i professora, experta en rehabilitació i patrimoni, explicarà quines són les idees principals que van portar la seva proposta a ser la guanyadora del concurs públic d’arquitectura organitzat per l’Ajuntament de Manresa. Una activitat que des del COAC-Comarques Centrals us animem a gaudir, ja que ens farà imaginar els futurs espais multifuncionals que contindrà l’edifici i ens permetrà conèixer els nous usos plantejats per a aquest equipament.

 

 
PDF version

Trobada d’Arquitectes en Femení a la seu de Manresa del COAC

Imatge: 
© Freepik
El proper 24 d’abril, de 18 h a 20 h, tindrà lloc a la seu a Manresa del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya una Trobada d’Arquitectes en Femení, impulsada pel Grup de Dones Arquitectes de la Demarcació de les Comarques Centrals del COAC.

La trobada té per objectiu crear un espai de debat i reflexió sobre la realitat de les dones en el món de l’arquitectura, compartint vivències, inquietuds i mirades diverses. L’arquitectura ens uneix com a àmbit professional, però sovint, com a dones —i especialment quan s’hi suma la maternitat o les cures—, ens trobem amb desigualtats o situacions que mereixen ser escoltades i abordades col·lectivament. Aquest no és un espai tancat a la feminitat, sinó un espai obert a totes i tots, on es convida a participar-hi amb perspectives diverses per enriquir el debat i la comprensió mútua.

En el marc de la Setmana de Sant Jordi, la biblioteca del COAC cedirà una selecció de llibres en clau femenina, que estaran disponibles per a la seva consulta i fulleig durant tota la setmana a la seu de Manresa del COAC. Aquesta acció culminarà amb una tertúlia oberta durant la trobada del dia 24, on es presentarà públicament el grup i es compartiran els seus objectius.

ARQUITECTES EN FEMENÍ

Hygge és un terme danès que descriu un estat d'ànim de benestar i satisfacció, gaudint del dia a dia i sent agraït pel present, sol o en companyia. Aquesta idea de benestar i calidesa inspira l’esperit del grup: un lloc on sentir-nos acollides, escoltades i valorades.

Aquest grup està liderat per l’arquitecta Lídia Arboix i Miquel.

Manifest de les Dones Arquitectes de la Catalunya Central

1. Crear un espai de debat sobre la realitat actual.
2.Posar en valor el respecte pel planeta.
3. Donar valor social al nostre treball.
4. Analitzar el dret a l'habitatge per a tothom.
5. Entendre la ciutat com a lloc acollidor per a totes les persones.
6. Accionar per visibilitzar temes com barreres, inclusió, habitatge i ús d'espais urbans.
7. Donar veu a la dona com a professional, mare i dona.

Aquests set punts del manifest poden esdevenir un guió de treball viu i consensuat, que permeti teixir una xarxa entre professionals compromeses amb una arquitectura més justa, inclusiva i responsable.

Us animem a formar part del grup!

L’acte està obert a tots els arquitectes que vulguin compartir, escoltar i formar part d’aquesta mirada col·lectiva i transformadora sobre la professió.

Agrairem confirmació d'assistència a comarquescentrals@coac.net o al 938751800 
PDF version

Indústries creatives: L'art de connectar. Guanyar visibilitat i crear comunitat a les xarxes socials.

Imatge: 
@AjuntamentdeManresa
La Demarcació de les Comarques Centrals del COAC col·labora amb l'Ajuntament de Manresa al cicle de trobades inspiradores. Dins del cicle es fan trobades amb professionals consolidats de la indústria creativa que ens parlaran d'una temàtica útil per persones emprenedores i empreses a partir dels seus projectes en espais també inspiradors.

El COAC participa amb testimoni de la Maria Picassó, arquitecta i il·lustradora, que ens explicarà com les xarxes socials han modelat la seva trajectòria com a il·lustradora i li han permès crear una comunitat al seu voltant.

Més informació i inscripcions, aquí

Organitza:
 



 

 

 

PDF version

CABALLERO ELVIRA UTE guanya el concurs de projectes del COAC per a la rehabilitació de la Casa Lluvià

Imatge: 
©CaballeroElviraUTE
Està previst que les obres de millora de l’accessibilitat i l’eficiència energètica de l’edifici que acull la seu de la Demarcació de les Comarques Centrals del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya a Manresa comencin durant el tercer trimestre del 2025
El concurs de projectes per a la millora de l’accessibilitat i de l’eficiència energètica de la Casa Lluvià ja té proposta guanyadora. La Unió Temporal d’Empreses CABALLERO ELVIRA UTE, formada pels joves arquitectes Guillem Elvira i Alejandro Caballero, ha estat escollida per a la redacció del projecte, la direcció facultativa i estudi d’unes obres que està previst que comencin el tercer trimestre d’aquest any. L’equip guanyador del concurs ha establert una acord de col·laboració amb la societat professional Matters Arquitectura SLP per assegurar que el projecte tingui en compte les necessitats del patrimoni arquitectònic de Manresa.

L’actuació a la seu de la Demarcació de les Comarques Centrals del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya a Manresa consistirà en la millora de l’accessibilitat a la finca amb una intervenció especial a la planta soterrada, que actualment presenta dificultats d’accés, i en la implantació de noves solucions que incrementaran l’eficiència energètica de l’edifici sense comprometre la riquesa arquitectònica de l’espai d’origen modernista. 
El COAC assumirà una inversió superior als 300.000 euros emmarcada en el contracte signat l’any 2023 amb l’Ajuntament de Manresa a través del qual es va renovar la cessió de la Casa Lluvià durant 30 anys.
Proposta innovadora

El projecte Avantasala a través de la unió temporal d’empreses dels arquitectes Alejandro Caballero i Guillem Elvira ha estat el més ben valorat pel jurat per la seva innovació i pel respecte al valor històric i patrimonial de l’edifici. La proposta destaca per l’ampliació de la sala polivalent i per com centralitza els accessos a aquesta mateixa sala de la planta soterrani i a la Casa Lluvià des del centre del pati concentrant l’entrada en un únic punt. També incorpora un ascensor i escales per accedir a la planta soterrani i concep el pati com una plaça pública oberta al conjunt de la ciutadania. El COAC preveu que, a través d’aquesta actuació, la Casa Lluvià evidenciï que la coexistència de la innovació i la sostenibilitat amb la història i la cultura és possible i necessària.

La proposta de reforma de la Casa Lluvià serà un projecte que garantirà la convivència entre innovació, sostenibilitat, història i cultura. L’actuació permetrà als arquitectes col·legiats disposar d’espais més funcionals i a la ciutadania gaudir amb més comoditat de les activitats culturals programades.
12/03/2025
Tornar

Pàgines