Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
Fotografia en blanc i negre i vermell, que destaca les cortines col·locades a la plaça.

El projecte “Entre pòrtics i bambolines” guanya el concurs de la Catifa Vermella

Imatge: 
© Adriana Vázquez Balló

La proposta amb el lema “Entre pòrtics i bambolines” de l’arquitecta Adriana Vázquez Balló i els estudiants d’arquitectura Adrià Planas i Víctor Vázquez, ha estat la guanyadora del concurs, d'entre les 7 propostes que s'hi van presentar, per a l’adjudicació del disseny artístic i tècnic de la Catifa Vermella del Festival de Cinema de Girona que va convocar la Fundació Girona Film Festival, amb l’assessorament de la Demarcació de Girona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC).

Els autors expliquen la proposta com una cortina de color vermell carmesí, un únic element arquitectònic que resol tot el programa, ressaltant amb una nova pell arquitectònica els pòrtics de la plaça Independència. Les cortines evoquen el camp domèstic, però també aquells actes de representació que identifiquen el festival, propiciant un teló de fons integrador i confortable. Una cortina domèstica, una línia que tal com succeeix en una pel·lícula conté un inici (punt d’informació), una trama (photocall) i un desenllaç (entrada al cinema).

El Jurat del concurs format per Sílvia Musquera Felip, vocal de Cultura de la Demarcació de Girona del COAC; Narcís Reverendo Hospital, arquitecte i representant de la Demarcació de Girona del COAC; Lluís Valentí, director de la Fundació Girona Film Festival i Xavier Carrer de l’empresa d’Art & Dessign, van valorar de la proposta la seva adequació en l’entorn de la plaça Independència i l’ús d’un únic material -el teló de color vermell que a manera de cortines vesteix els arcs- per resoldre el fons i l’entrada de la Catifa Vermella. Alhora, el projecte utilitza un tòtem que conté el logotip del festival, que indica el punt d’entrada al recorregut que condueix a l’assistent fins als Cinemes Albéniz. El Jurat també valora la proposta arquitectònica de mínims que permet conviure amb els usos de la plaça durant el dia i resol l’escenari i la imatge del festival durant les set nits.

Catifa Vermella: característiques de la proposta
El concurs proposava realitzar la instal·lació de la Catifa Vermella que consistia en resoldre l’entrada als Cinemes Albéniz des de la plaça de la independència, i que havia de ser capaç de generar un impacte visual a l’altura dels esdeveniments relacionats amb el món de glamur del cinema.

El projecte havia d’incloure:
- Un o diversos tòtems amb el logotip del festival.
- Una porta d’entrada a la Catifa Vermella des d’on s’iniciés el recorregut cap a l’interior del cinema.
- Un punt d’informació per acreditacions i venda d’entades.
- Un Photocall.
- La Catifa Vermella, el recorregut per on circularien els artistes.

Festival de Cinema de Girona
El Festival de Cinema de Girona és un congrés internacional de talent que genera el camí de totes les Arts cap al seu públic i el seu mercat, amb una repercussió a tot el món.

Va arrencar el 1989, on un grup de joves gironins va posar les seves pel·lícules a la pantalla, amb la necessitat de compartir les seves creacions artístiques. Aquell esdeveniment ha donat lloc a un Festival de cinema, pioner a Catalunya en la categoria "B", que atrau  talent de 130 països del món.

Amb tres dècades de tradició, el Festival de cinema de Girona, és un esdeveniment on els artistes estrenen la seva obra, debaten la creació, fan mercat, contactes, intercanvis, i paral·lelament, festes, espectacles i música. Tanmateix el Festival s’adreça al públic de Girona.

9/07/2018
Tornar