Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

ArquiVolta Lleida 2024 al barri de la Bordeta

Imatge: 
© COAC Lleida

Unes 110 persones han participat en la desena edició de l’ArquiVolta Lleida 2024, les visites arquitectòniques gratuïtes obertes a la ciutadania que organitza la Demarcació de Lleida del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC). L’activitat, gratuïta i oberta a tota la ciutadania, s’ha centrat en descobrir l’arquitectura de cinc edificis emblemàtics del barri de La Bordeta.

La ruta ha començat al Molí de Sant Anastasi, un edifici industrial d’origen medieval rehabilitat, que és l’únic record que queda de l’antic poble de la Vilanoveta de Fontanet (ara La Bordeta). Ha continuat per l’Institut Maria Rúbies, un equipament de l’arquitectura contemporània amb un clar esquema funcional i constructiu; i seguidament, ha fet parada a l’Església de Sant Agustí, caracteritzada per la seva singular geometria. També s’han visitat els 56 Habitatges VPO de l’avinguda d’Artesa, construïts entre 1977 i 1980, i l’edifici polivalent d’equipaments de l’avinguda de Fontanet, un edifici contemporani que alberga diverses instal·lacions públiques, on l'activitat ha finalitzat.

La jornada, de 9.30 a 13.30 hores, ha ofert l’oportunitat als participants d’endinsar-se en aspectes tècnics, històrics i arquitectònics de cada obra. Per a la Demarcació de Lleida del COAC, és una activitat que permet difondre el valor de l’arquitectura i per apropar-la al públic de forma pràctica i pedagògica, i que, a més, compta amb un públic molt fidel. Cal destacar que en aquesta edició s’ha obert un nou fil conductor de les visites, que posa la mirada en l’arquitectura dels barris de Lleida.

L’activitat, precedida per l’ArquiVolta Debat, ha tancat una nova edició amb èxit i amb la voluntat de continuar descobrint la riquesa arquitectònica de Lleida en futures convocatòries.

22/10/2024
Tornar