Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
Terrace House Mirage

L'arquitectura catalana, guardonada a Austràlia. Terrace House Mirage d'Alcami Architecture

Imatge: 
© Alcami Architecture

El projecte Terrace House Mirage, d'Alcami Architecture, ha estat guardonat als Premis de l'Australian Institute of Architects 2024, en les categories de Reformes d'Habitatges (Award for Residential Architecture – Houses. Alterations and Additions) i d'Arquitecte Emergent (EmAGN Project Award).

L'estudi Alcami Architecture, amb seu a Sydney, està dirigit per l'arquitecte català Victor Alcami, corresponsal del COAC a Austràlia.

Terrace House Mirage
Alcami Architecture tenia com a objectiu crear un espai que capturés l'essència d'estar a l'aire lliure mentre s'està a l'interior. Alcami descriu aquesta casa com "un miratge en el desert de les cases adossades victorianes que defineixen la història de Chippendale". 

Darrere d'una porta d'entrada discreta, l'interior es desplega en una narrativa que combina l'herència espanyola del client i el seu amor pel color taronja amb un disseny atrevit i colorit. La planta baixa, totalment oberta amb panells lliscants, es transforma en un refugi obert. Un disseny amb elements exteriors inspirats en l'arquitectura vernacular mediterrània transmet nostàlgia cultural, mentre que els miralls elevats amplien l'espai amb una perspectiva infinita.

El jurat ha destacat com "aquest projecte celebra la fluïdesa de la vida interior i exterior, un tema que està present en cada detall. Des de la introducció d'un pati interior fins a la inserció de la taula de la cuina, cada element serveix per difuminar els límits entre l'interior i l'exterior, convidant al cel, el paisatge i els elements naturals a formar part del disseny."

D'altra banda, en el premi d'Arquitecte Emergent, el jurat ha remarcat que els autors "demostren que la diversitat té moltes formes i que una interpretació personal de l'espai, d'obrir i tancar, d'estirar i limitar són investigacions rellevants en un moment en què la diversitat en l'habitatge és important i genuïna". A més, ha observat que "el projecte està ple de passió, que reflecteix l'esperit col·laboratiu de la relació de treball entre el client i els arquitectes."

Alcami Architecture, dirigit per Victor Alcami
L'estudi Alcami Architecture està format per un col·lectiu d'arquitectes i urbanistes que aborden els projectes des de diferents perspectives, aprofitant una àmplia experiència i recerca per oferir solucions a mida, adaptades a les característiques de cada lloc. Les arrels internacionals de l'estudi dirigit pel català Victor Alcami aporten una perspectiva europea al panorama arquitectònic australià.

15/07/2024
Tornar