Propers Actes
ArquiVolta: Ruta arquitectònica Ribera d’Ebre
ArquiVolta: Ruta arquitectònica...
Visita guiada: Plaça d’Espanya de Sabadell
Visita guiada: Plaça d’Espanya...
Cicle Next Generation: Visita a l'Edifici...
Cicle Next Generation: Visita a...
Visita guiada a les instal·lacions del Supercomputador...
Visita guiada a les instal...
PRORROGAT EL TERMINI D’INSCRIPCIÓ DEL PREMI EUROPEU AHI FINS AL 30 DE MARÇ
La 6a edició del Premi Europeu AHI –Architectural Heritage Intervention–, certamen biennal organitzat conjuntament amb el COAC, mantindrà oberta la inscripció fins al 30 de març a les 24.00 h. L'objectiu primordial del Premi és distingir les intervencions de qualitat en el patrimoni construït en tota la seva dimensió i contribuir a la seva divulgació.
En aquesta ocasió, la convocatòria contempla tots aquells treballs realitzats o publicats en el període comprés entre l’1 de gener de 2016 i el 31 de desembre de 2022 en l’àmbit geogràfic europeu i que responguin als requisits de les 4 categories en les quals es divideix el Premi, amb l’excepció de la categoria Divulgació, en què s’acceptaran treballs duts a terme per autors europeus en altres territoris.
Categories:
- Patrimoni construït
Totes aquelles intervencions arquitectòniques, permanents o efímeres, en béns arquitectònics d’interès patrimonial.
- Espais exteriors
Totes aquelles intervencions en l’espai públic històric, en entorns de monuments i paisatges culturals.
- Planejament
Tots aquells treballs de planejament dirigits a la protecció, conservació o posada en valor del Patrimoni Arquitectònic.
- Divulgació
Totes aquelles iniciatives, activitats i accions que tenen com a objectiu la divulgació dels valors del Patrimoni Arquitectònic.
El jurat internacional de la 6a edició del Premi Europeu AHI, format per un comitè d'experts amb una acreditada trajectòria en l'àmbit de la intervenció en el Patrimoni Arquitectònic, exercirà el seu vot conforme a una dinàmica que aposta per visibilitzar a un gran nombre de treballs i reconèixer l'òptim nivell de la bona pràctica en intervenció de Patrimoni a Europa.
En concret, en la categoria de Patrimoni construït es destacarà fins a un màxim de 15 seleccionats i en la d'Espais exteriors, un màxim de 10, d'entre els quals sorgiran un premiat i finalistes en tots dos casos. En les categories de Planejament i Divulgació se seleccionarà un premiat i finalistes i, entre totes les obres presentades, s'atorgarà una Menció Especial de Restauració a aquella intervenció que, des del punt de vista tècnic i metodològic, destaqui per la seva qualitat, precisió i respecte.
A més, i com a principal novetat, s'incorpora al certamen un altre guardó: la Menció Especial Nova Bauhaus Europea. Un premi al qual també optaran tots els treballs presentats i que, d’acord amb la iniciativa que el 2020 va posar en marxa la Unió Europea, reconeixerà aquella obra que, en la seva aproximació al patrimoni, proposi intervencions que donin prioritat a valors com la sostenibilitat, l'estètica o la inclusió.
En la seva anterior edició, coincidint amb els seus deu anys de trajectòria, la convocatòria del Premi Europeu AHI va experimentar un creixement d'un 25%, comptant amb gairebé 300 projectes inscrits i 23 països representats. Dirigit pels arquitectes Ramon Calonge, Oriol Cusidó, Marc Manzano i Jordi Portal, el Premi aspira a consolidar les seves xifres i constatar la seva maduresa i la seva condició de referent europeu en l'àmbit de la rehabilitació arquitectònica.
El lliurament oficial de guardons tindrà lloc el juny de 2023 a Barcelona, en un acte públic que coincidirà amb la celebració de la VI Biennal Internacional AHI, una jornada d'intercanvi de coneixement i experiències que compta amb un país no europeu com a convidat i que s'organitza des de la plataforma Architectural Heritage Intervention (AHI), amb el suport del COAC i la Generalitat de Catalunya.
Consulta les bases de la convocatòria al web d'AHI.