Propers Actes
Presentació de l'Agrupació d'Arquitectes Sènior...
Presentació de l'Agrupació...
Exposició: Jocs a l'ombra. Manuel Valls Vergés
Exposició: Jocs a l'ombra....
Presentació de la re edició del llibre 'Barcelona&...
Presentació de la re edició del...
Taller infantil: Fanalets i cases d'algú
Taller infantil: Fanalets i...
L’estudi Harquitectes rep una menció especial del Premi d’Arquitectura i Urbanisme del CSCAE pel celler Clos Pachem
El celler Clos Pachem, situat a Gratallops (Tarragona), i obra de l’estudi Harquitectes, ha rebut una menció especial del jurat en Arquitectura dels Premis d’Arquitectura i Urbanisme que atorga anualment el Consell Superior de Col·legis d’Arquitectes d’Espanya (CSCAE).
El jurat ha decidit atorgar-los el reconeixement “per la forma amb què els seus autors han resolt un projecte molt complex inserit en un centre històric”. Segons els experts, “han sabut construir de forma minuciosa una gran riquesa d’espais en una molt bona transició i contextualització entre l’interior i l’exterior”. A més a més, també han destacat l’atenció que presta el projecte al confort climàtic passiu tant per a les persones com pel vi que s’hi produeix.
Un celler urbà i sostenible
Clos Pachem és un celler de nova creació nascut de la mà del suís Michel Grupper. Integrat al nucli urbà de Gratallops, es tracta d’un edifici construït amb materials naturals, senzills i duradors, en sintonia amb la producció ecològica de la finca. Una gran nau dedicada a la fermentació del vi és l’espai central del projecte, amb murs gruixuts i múltiples cares d’aire que permeten una refrigeració 100% natural de tot l’edifici i una completa estabilitat hidrotèrmica.
Els guardonats dels Premis d’Arquitectura i Urbanisme 2020
Els Premis d’Arquitectura i Urbanisme 2020 del CSCAE han recaigut en el Complex Turístic d’Albeida, a La Corunya, i a les Directrius d’Ordenació Territorial del País Basc. Ambdós projectes conjuguen els valors arquitectònics amb la sostenibilitat i l’optimització de recursos i aspiren al reequilibri entre els hàbitats urbà i natural, en sintonia amb les objectius de l’Agenda 2030 de l’ONU.
Més informació al web del CSCAE.