Propers Actes
presentació del llibre "Antoni Puig Gairalt,...
presentació del llibre "...
Cicle Next Generation: Visita a la Transformació dels...
Cicle Next Generation: Visita a...
Jornada 'Tecnologies digitals i patrimoni...
Jornada 'Tecnologies...
Exposició: Jocs a l'ombra. Manuel Valls Vergés
Exposició: Jocs a l'ombra....
Presentació de la re edició del llibre 'Barcelona&...
Presentació de la re edició del...
Porto, Escola d'Estiu amb un equip multidisciplinari
Acabem de realitzar la segona Escola d'Estiu organitzada pel Núcleo de Arte da Oliva i el Centro de Arte de S. João da Madeira, que s'ha celebrat del 9 al 13 de juliol a São João da Madeira, ciutat industrial propera a Porto.
El programa en format de residència va ser dirigit a alumnes graduats i postgraduats de les Arts, Enginyeria, Arquitectura i Disseny. L'encreuament de coneixement i processos creatius de les diferents àrees artístiques és la base de la construcció d'un grup que sap construir ràpidament noves idees i respostes innovadores. La segona Escola d'Estiu va tenir l'objectiu de ser un laboratori d'investigació en la recerca d'un projecte de pavelló mòbil que tingués la funció principal de cinema a l'aire lliure. Una estructura que tingués en ment aspectes funcionals, econòmics de lectura visual, contingut i transport. El projecte es va elaborar per aquest equip multidisciplinari a nivell de concepció, construcció tècnica i de contingut de programació, utilitzant, en la mesura possible, materials d'indústries locals.
L'equip del projecte tenia cinc nacionalitats diferents (Portugal, Itàlia, Mèxic, Brasil i Argentina). Els alumnes d'aquesta edició procedien de disciplines molt variades que van aportar riquesa al projecte: Una dissenyadora amb mestratge en disseny de producte, espai i comunicació ETSEIB Barcelona, mestratge en disseny tèxtil Universitat de Bòreas Tèxtil, Suècia i doctorat en Enginyeria Tèxtil Universitat del Minho, Portugal. També una llicenciada en disseny i comunicació visual UNAM Mèxic, Mestratge en Art i Disseny de l'espai públic Univerdiade de Porto, Curs en Conservació en Art Contemporani Universitat País Basc. Un artista visual format en cinema i audiovisual per la universitat federal de Pernambuco, Brasil. Una altra artista, en aquest cas formada per Goldsmiths, University of London, UK. I finalment, una arquitecta formada per la Universitat Nacional de Rosario Argentina i Màster en Gestió integral de la Construcció especialitat en Arquitectura d'interiors Universitat Ramon Llull - La Salle de Barcelona.
La part central del programa va residir en la formulació, discussió i desenvolupament de propostes relacionades amb la construcció d'un pavelló d'ús públic a la ciutat amb la funció principal del cinema com a lloc d'agregació per excel·lència. L'equip va pensar en un ús sostenible de materials i recursos. Es va pensar en una estructura flexible que podria ser usada en diferents parts de la ciutat en particular dels barris socials de la ciutat. Es tractava d'un primer acostament a la construcció d'un pavelló que pogués donar noves possibilitats culturals per a la ciutat.
Alberto Collet, Arquitecte. Corresponsal del COAC a Porto, Portugal. Juliol 2018
- Inicieu sessió per a enviar comentaris
- Español