Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
Premis ARQUITECTURA del CSCAE

Vint-i-nou obres seleccionades pel COAC participaran als Premis ARQUITECTURA del CSCAE

Imatge: 
© CSCAE

Vint-i-nou obres seleccionades pel COAC representaran l’arquitectura catalana a la primera edició dels Premis ARQUITECTURA, organitzats pel Consell Superior de Col·legis d’Arquitectes d’Espanya amb el patrocini oficial de COMPAC.

La trentena de projectes formen part de la primera selecció de 184 propostes d’arreu d’Espanya que passaran a la següent fase. En total s’han presentat 650 projectes i propostes rebudes en tot el conjunt dels col·legis i consells autonòmics del país.

Consulta el llistat d’obres catalanes seleccionades

El COAC ha realitzat la selecció dins del seu àmbit territorial, seguint els criteris i valors establerts en les bases: universals, culturals i artístics, socials i ètics, professionals, valors associats a la rehabilitació, renovació i regeneració, valors bàsics de l’arquitectura i l’urbanisme, així com a la permanència, en aquelles obres amb 20 anys d’antiguitat que han mantingut la vigència al llarg del temps.

En el seu nou format, els Premis ARQUITECTURA, que compten amb el patrocini oficial de COMPAC, reconeixen els valors socials i culturals de l’arquitectura i l’urbanisme, posant el focus sobre els seus efectes en la salut, el benestar i la seguretat de les persones, així com en la sostenibilitat del planeta.

Selecció de finalistes i premiats
El llistat de propostes seleccionades serà avaluat ara per tres comitès d’experts designats pel Ple del CSCAE que s’encarregaran d’estudiar i analitzar les obres i treballs de cadascun dels seus àmbits professionals. Després d’aquest estudi, el comitè realitzarà un informe no vinculant per al Jurat dels premis, que serà el responsable final d’escollir els 18 finalistes i premiats.

L’acte d’entrega dels premis se celebrarà la primera quinzena de juliol en una gala durant la qual s’entregarà als premiats l’escultura del certamen. El disseny de l’estatueta sortirà d’un concurs públic que està obert fins el proper 22 d’abril. Es fabricarà amb materials COMPAC, empresa espanyola de referència en la fabricació i distribució de superfícies de terratzo, quars i obsidiana.

A més a més de l’entrega de la prestigiosa Medalla d’Or de l’Arquitectura, s’atorgaran sis premis basats en valors com la sostenibilitat i la salut, la Nova Bauhaus, el compromís social i ètic, la professió, els valors RE (rehabilitació, renovació i regeneració) i l’hàbitat. Així mateix, es concediran tres distincions especials: el Premi d’Arquitectura Espanyola, el Premi d’Urbanisme Espanyol i el Premi Permanència.

Amb aquest acte de celebració es tancarà la primera edició dels Premis ARQUITECTURA, un reconeixement a la labor de tots els professionals de l’arquitectura o relacionats amb aquesta disciplina, que contribueixen a crear una societat més justa i igualitària.

El CSCAE, quatre dècades reconeixent la millor arquitectura
Des del 1931, el CSCAE actua com a motor de promoció i difusió de l'arquitectura espanyola mitjançant diferents activitats i esdeveniments. Els premis i les distincions del CSCAE, com la Medalla d'Or de l'Arquitectura, s'atorguen des del 1981 amb l'objectiu d'impulsar l'interès general per l'arquitectura.

El 2021 el CSCAE ha apostat per un nou format que apropi l'arquitectura i les bones pràctiques a l'entorn social, ajudant a identificar i divulgar els valors que contribueixen a millorar el benestar col·lectiu i l'entorn construït com a llegat a les generacions següents.

Més informació
Consulta totes les obres seleccionades

31/03/2022
Tornar