L'arquitecte Ricardo Bofill, doctor honoris causa per la Universitat Politècnica de Catalunya

Imatge: 
Ricardo Bofill © Universitat Politècnica de Catalunya

L'arquitecte i urbanista Ricardo Bofill Levi ha estat designat doctor honoris causa per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). L’acte d’investidura, que s'emmarca en els actes de celebració del 50è aniversari de la Universitat, tindrà lloc el 30 de setembre a les 11.30 h a la Basílica de Santa Maria del Mar, i es podrà seguir en directe al canal Youtube de la UPC.

La proposta de l'ETSAB d’investir Bofill, aprovada pel Consell de Govern de la UPC el 2 de juliol, té el suport de reconegudes figures del món professional i acadèmic, com els arquitectes Paolo Portoghesi, Bjarke Ingels, Kengo Kuma, Benedetta Tagliabue i Thomas Heatherwik; o els acadèmics Francisco Montero, Manuel Blanco i Ivan Cabrera, directors de les escoles d’Arquitectura de Sevilla, Madrid i València, respectivament.

50 anys de creació arquitectònica arreu del món
Ricardo Bofill es va matricular a l'ETSAB l'any 1957 i va finalitzar els seus estudis a Suïssa, on es va graduar en Urbanisme i Arquitectura a l’Haute École du Paysage, d’Ingénierie et d’Architecture de Genève. El 1963 va reunir a Barcelona un equip de joves formats en diferents disciplines −arquitectura, urbanisme, enginyeria, sociologia, filosofia, literatura i cinema−, el germen de l’actual Ricardo Bofill Taller d’Arquitectura (RBTA). Des d’aquest estudi, ubicat en una antiga fàbrica de ciment a Sant Just Desvern, s’han realitzat un miler de projectes arquitectònics de diferent naturalesa a més de 40 països del món.

Al llarg de la seva trajectòria, Bofill ha rebut nombrosos premis i reconeixements, com la Creu de Sant Jordi, el Vittorio de Sica Architecture Prize i la distinció honoris causa per les universitats d’Hamburg, a Alemanya, i Metz, a França. A més, ha estat guardonat per l’Ordre des Arts et des Lettres de París, a França, i l’Académie Internationale de Philosophie de l’Art de Berna, Suïssa, entre d’altres.

Entre els seus treballs, destaquen l’edifici d’apartaments Walden 7 a Sant Just Desvern, Barcelona; la Place de l’Europe, a Luxemburg; la Prolongació de la Castellana, a Madrid; la Terminal 1 de l’Aeroport del Prat; o l’Hotel Vela, al Port de Barcelona.

29/09/2021
Tornar