Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

La Generalitat aprova una mesura pionera i urgent per protegir l'habitatge a Catalunya

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)

La Generalitat de Catalunya ha aprovat el Decret llei 3/2023, de 7 de novembre, de mesures urgents sobre el règim urbanístic dels habitatges d'ús turístic. El seu objectiu és protegir la identitat dels municipis i prevenir la pèrdua d'habitatges del parc de lloguer a causa de l'augment dels habitatges destinats a ús turístic.

La nova normativa, que ha entrat en vigor el passat 9 de novembre, posa Catalunya a l'avantguarda juntament amb altres ciutats com Florència i Nova York, que ja han implementat mesures per prioritzar les necessitats habitacionals i socials de les seves poblacions.

Aquesta mesura consisteix en la necessitat d'obtenir una llicència urbanística prèvia per destinar habitatges a ús turístic en aquells municipis amb problemes d'accés a l'habitatge o que presentin risc de trencar l'equilibri de l'entorn urbà per una alta concentració d'habitatges d'ús turístic.

Cal destacar que aquesta llicència tindrà una vigència inicial de 5 anys, amb la possibilitat de ser prorrogada per períodes iguals, sempre que el planejament urbanístic ho permeti.

Els interessats en saber si aquesta mesura s'aplicarà al seu municipi podran consultar la relació de municipis afectats a l'annex del Decret llei. Aquest llistat tindrà una vigència de 5 anys i podrà ser modificat amb la publicació de l'ordre que el substitueixi.

Finalment, s'estableix un règim transitori per als habitatges d'ús turístic ja habilitats a la data d'entrada en vigor del Decret llei. Podeu consultar els detalls d'aquest règim transitori a la disposició addicional segona del Decret llei.

 Consulteu el text complet del Decret llei.

22/11/2023
Tornar