Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

Propers Actes

Del Dm, 27 setembre fins Dm, 11 octubre
Dimarts de 15:00 h a...

Obertes les inscripcions per al curs de càlcul i disseny...

Obertes les inscripcions per al...

 • Revista de Corresponsals: D’Odessa (Ucrïana) a Higienópolis (...

  Parlar de l'inici de l'Arquitectura Moderna Brasilera, del "Modernismo Brasileiro", és parlar del Palacio Capanema (antic Ministerio da Educação e Saúde) de Rio de Janeiro i de l'excepcional equip d'arquitectes que, liderats pel gran mestre Lucio Costa, el va projectar a finals dels anys trenta. Un projecte on el mateix Le Corbusier crea els primers esbossos i on el jove Oscar Niemeyer s'encarrega dels plànols, difícilment no esdevé l'edifici icònic a partir del qual l'arquitectura moderna brasilera va créixer amb el reguitzell d'obres internacionalment conegudes, culminant trenta anys després amb la construcció de Brasília.

 • Revista de corresponsals: Un San Francisco que no torna a ser...

  El San Francisco que ens ha quedat després de dos anys i mig de pandèmia és un San Francisco brut, mig buit i encara a mig camí de la recuperació.Tot i que econòmicament la ciutat no ha patit cap davallada, encara són molt notables les seqüeles de la distòpia que hem viscut. En general, els joves són els que més han reprès la vida al carrer. Les famílies, professionals i treballadors d’altres sectors que tenen l’opció de treballar des de casa encara surten amb precaució i la vida de la ciutat no és el que era al 2019. 

 • Revista de correponsals: El Superbonus 110% dos anys després:...

  Fa dos anys, escrivia per aquesta revista un article on presentava les mesures del “Superbonus 110%, la resposta del Govern italià a la crisi de la Covid-19”. La mesura suposava una bona oportunitat per rellançar un sector en crisis com el de la construcció i al mateix temps millorar l’eficiència energètica dels edificis italians.Des de l’inici, el Superbonus 110% va rebre una bona acollida per part de les comunitats de veïns, les entitats financeres, i les empreses i professionals dedicats a la construcció.

 • Revista de corresponsals: Lausana – “Métamorphose”

  La ciutat de Lausana, inicia un projecte global de transformació urbana, implicant diferents projectes en sectors claus de la ciutat, el projecte rep el nom de “Métamorphose”. 5 intervencions puntuals que transformaran la ciutat d'aquí al 2030. Métamorphose té com ambició respondre a les necessitats de la població en matèria d'habitatge, sectors d'activitat econòmica i equipaments esportius, afavorint les construccions ecològiques així com la mixcitat social i Inter generacional.

 • Revista de corresponsals: Tresors Ocults del Nord de Portugal...

  Al llarg del darrer terç del segle XX al nord de Portugal s'ha produït la propagació gradual de la consciència protectora a tota la societat del patrimoni històric anònim. Les transformacions profundes del teixit productiu, econòmic i social han anat provocant l'obsolència funcional i han augmentat alhora el valor testimonial i sentimental d'aquesta arquitectura, símbol d'una organització productiva i familiar fonamental a la història del país.

 • Revista de corresponsals: Hàbitat saludable a Argentina

  Avui, igual que passava en èpoques passades, els arquitectes hem de fer front als desafiaments inesperats que es presenten i demanen solucions atenent acuradament les diferents disciplines implicades en l'acte creatiu de l'hàbitat o de l'habitatge.Els darrers esdeveniments succeïts com la pandèmia el 2020 i les conseqüències com el confinament obligatori i les condicions d'habitabilitat dels habitatges, han focalitzat tota la nostra atenció i ens han obligat a fer una profunda reflexió.

 • vista aèriea d'edificis

  Revista de Corresponsals: Uruguai: Experiència en...

  A Llatinoamèrica, la dificultat d'accés al sòl urbà per part de la població en ciutats amb tensió immobiliària ha generat de manera endèmica assentaments urbans informals (ocupacions de terrenys i posterior construcció d'habitatges irregulars).Si bé l'Uruguai s'allunya dels seus veïns americans en diversos aspectes, algunes de les seves ciutats, i en particular la capital Montevideo i la seva àrea metropolitana, no són alienes a aquesta situació, comptant amb el 70% dels assentaments irregulars del país, on resideixen aproximadament 125.000 persones (el 6.5% de la població).Programa de Millorament de Barris

 • foto ciutat

  Revista de Corresponsals: Projecte pilot de nova centralitat a...

  Les àrees metropolitanes que avui realment compleixen els seus objectius, són les que aconsegueixen superar les diferències en la divisió geopolítica del territori metropolità, com ara la dicotomia urbà-rural, establint i promovent elements de planificació concertats i participatius que permetin avançar junts en un pla estratègic de llarg termini. Aquest procés o reflexió urbana, en el pla pilot d'una nova centralitat a la Vall de Guatiguara, al municipi de Piedecuesta, de l'Àrea Metropolitana de Bucaramanga, es troba amb molts actors públics, privats, ONG i la comunitat. Hi intervenen sota el lideratge de l'Àrea Metropolitana (AMB), universitats de renom local i l'Estudi Internacional Moneo Brock. 

 • Estació de tren de Frankfurt

  Revista de corresponsals: La progressiva transformació d'...

  Alemanya és considerat el tercer país més rellevant del món pel que fa a l’estructura ferroviària, només per darrere de la Xina i els EUA. No és d'estranyar doncs, que aquest sector rebi importants inversions tenint en compte la rellevància que té en un país com Alemanya així com les enormes xifres que reporta, gairebé 40.000 milions d'euros en ingressos en 2020. Una de les tendències més discutides és l'agilitació dels transbords i la descongestió de l'ocupació de vies ferroviàries en superfície, un tema que cobra especial rellevància en les estacions centrals de les principals metròpolis del país, incloent Frankfurt.

Pàgines