Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
 • Revista de corresponsals: El valor arquitectònic i urbà del...

  En un moment de canvis en la mobilitat de moltes ciutats i inversions en projectes de transport públic arreu del món, el passat 5 de desembre es donava el tret de sortida per al procés de licitació d'obres per la construcció del túnel de la prolongació de la línia 5 (línia blava) del metro de Montreal. La notícia, amb gran ressò als mitjans de comunicació, venia acompanyada de la data prevista per completar la prolongació d'aquesta línia de metro : 2029, 41 anys després que s'inaugurés el darrer tram existent d'aquesta mateixa línia. Una fita important per a una prolongació esperada des de fa molts anys i que permetrà connectar amb cinc noves estacions diversos barris de l'est de Montreal.

 • Revista de corresponsals: Berlín, la capital dels hortolans

  Berlín és una ciutat enorme, capital d’Estat, amb una gran diversitat de barris que formen un paisatge urbà molt heterogeni i que sobretot està fortament marcada per la història del segle passat, amb la particularitat que va suposar el mur que va dividir la ciutat al llarg de vint-i-vuit anys. Dins d’aquesta multitud de contrastos hi trobem els “Schrebergärten”, que podríem traduir al català com a “horts urbans”.

 • Revista de Corresponsals: Països Baixos – Floriade 22 –...

  El Floriade és una reconeguda (per la BIE : Bureau International des Expositions, Paris) exposició internacional que cada deu anys té lloc als Països Baixos.La primera Floriade va ser al 1960 a Rotterdam, d’aquesta edició tots els que heu estat a Rotterdam recordareu una de les icones que va quedar per la ciutat: el Euromast.

 • Revista de corresponsals: Londres és Brutal

  Londres és brutal. Literalment. Brutal d'acord amb la quarta accepció que fixa el Diccionari de la RAE: “molt gran”; brutal també en el sentit col·loquial tan estès ara, encara que no està reconegut pel diccionari, és a dir: “genial”, “magnífica”, “meravellosa”; i brutal, especialment, pel que fa a la seva abundància d’edificis brutalistes.

 • Revista de Corresposnals: Downtown Miami

  La tornada al downtown de les grans ciutats. El retorn dels mil·lenials i de les grans capitals.Miami, des dels seus inicis, ha estat la ciutat de vacances per excel·lència tant pel públic americà com internacional. Conegut pel clima caribeny i el bon temps dins d'un país amb garanties jurídiques i seguretat. Actualment, Miami continua sent aquesta ciutat de vacances, però ara amb un altre punt de vista.

 • Revista de Corresponsals: Honoraris d’Arquitectes a Alemanya

  Els honoraris dels Arquitectes és un tema d'actualitat a Alemanya, donat que aquests s'han regit durant molts anys -i ho continuen fent actualment- per un reglament a nivell federal, tot i que aquest ha deixat de tenir caràcter vinculant respecte als honoraris mínims i màxims des de Gener de 2021.Estem parlant del “HOAI” o Reglament d'Honoraris per a Arquitectes i Enginyers. El document s'aplica únicament a serveis oferts per arquitectes i enginyers amb domicili laboral/fiscal a Alemanya i sempre que els serveis es duguin a terme també des d'Alemanya. El seu equivalent en el territori espanyol seria el parcialment derogat Reial Decret 2512/1977, de 17 Juny.

 • Revista de Corresponsals: Honoraris professionals a Croàcia

  Plataformes digitals de subhastesDes del 2010 porto exercint la meva professió a Croàcia. En els darrers mesos no he deixat de rebre e-mails de diferents plataformes digitals convidant-me a pagar una subscripció per poder optar a oferir serveis d'arquitectura a clients potencials.Fins aquí el tema sembla atractiu, com un nou canal per a la cerca de clients. Tot i això, té un gran inconvenient que arriba a posar de manifest una tendència omnipresent al país: L'únic criteri de selecció és el preu. Altres aspectes com la qualitat, la serietat o l'experiència, per no parlar de la capacitat intel·lectual i artística del professional, no es tenen en compte en cap moment.

 • Revista de corresponsals: Al Quebec, contractar joves...

  El volum 33, núm. 1, de la revista Esquisses publicada per l’Ordre des architectes du Québec (OAQ) a la primavera 2022, es feia ressò d’una realitat d’excepció que pateix actualment el sector de l’arquitectura a la província del Quebec, es tracta de l’escassetat i la dificultat dels estudis d’arquitectura per trobar joves professionals.

 • Revista de Corresponsals: D’Odessa (Ucrïana) a Higienópolis (...

  Parlar de l'inici de l'Arquitectura Moderna Brasilera, del "Modernismo Brasileiro", és parlar del Palacio Capanema (antic Ministerio da Educação e Saúde) de Rio de Janeiro i de l'excepcional equip d'arquitectes que, liderats pel gran mestre Lucio Costa, el va projectar a finals dels anys trenta. Un projecte on el mateix Le Corbusier crea els primers esbossos i on el jove Oscar Niemeyer s'encarrega dels plànols, difícilment no esdevé l'edifici icònic a partir del qual l'arquitectura moderna brasilera va créixer amb el reguitzell d'obres internacionalment conegudes, culminant trenta anys després amb la construcció de Brasília.

Pàgines