Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
Jornades de patrimoni en perill al Bages

Jornades de patrimoni en perill al Bages

Imatge: 
© Centre d'Estudis del Bages

L'objectiu de les Jornades de patrimoni en perill és estudiar la situació dels elements del patrimoni del Bages que es troben en perill a causa de la degradació, el descuit, l’abandó, la ignorància o la falta de protecció. També es volen estudiar les línies de treball per tal de redreçar aquesta situació i buscar solucions o propostes que puguin contribuir a preservar, estudiar i conèixer el nostre patrimoni.

Totes les activitats són gratuïtes. Cal inscriure's a través d'un d’aquests dos correus: centrestudisbages@gmail.com o manresa@coac.cat.

Organitzen: Centre d’Estudis del Bages, Delegació Bages-Berguedà del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, Arxiu Comarcal del Bages i Museu Comarcal de Manresa.

PROGRAMA

Divendres 22 de gener a les 20 h.
Institucions, societat civil i treball en xarxa en la defensa del Patrimoni. Conferència inicial a càrrec de Magda Fernàndez, professora emèrita de la Universitat de Barcelona
Sala d’actes de la Casa Lluvià.

Dissabte 23 de gener de 10  a 14h.
Sessió de treball, d’anàlisi i de debat. Quatre ponències de persones implicades en el patrimoni que exposaran les seves anàlisis i experiències sobre elements del patrimoni en perill i les accions per a la seva salvació.
- El patrimoni documental en perill al Bages, per Marc Torras i Serra, director de l’Arxiu Comarcal del Bages.
- El patrimoni artístic en perill al Bages, per Francesc Vilà i Noguera, director del Museu Comarcal de Manresa.
- El patrimoni del paisatge industrial en perill, per Jaume Perarnau i Llorens, director del Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya.
- El patrimoni arquitectònic en perill al Bages, per Antoni Vilanova Omedas, president de l’Agrupació d’Arquitectes en Defensa de la Intervenció en el Patrimoni Arquitectònic (AADIPA) i redactor del Pla Especial de Protecció del Patrimoni de Manresa.
Sala d’actes de la Casa Lluvià.

Dissabte 30 de gener, 10 h.

Visita a un espai d’interès patrimonial en perill: es visitaran les colònies tèxtils del riu Cardener amb el guiatge d’Albert Fàbrega i Ester Llobet. El lloc de trobada serà a la Colònia El Cortès a les 10 h.


Publicació: les aportacions que es facin en aquestes jornades quedaran recollides a la revista Dovella que es publicarà durant l’any 2016.

Versió per a imprimirPDF version