Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

Exposició fotogràfica "Swiss positions"

Imatge: 
© Ruedi Walti
La mostra s'inaugura el dimarts 15 a les 19.30 h amb una conferència a càrrec dels arquitectes suïssos Andreas Bründler, Buchner Bründler AG Architekten BSA, i Daniel Tigges, Tigges Architekt, impulsor de l'estàndard de construcció sostenible ‘Minergie’ a Espanya. L'exposició presenta també quatre documentals que es reproduiran a l'Altell els dies 16, 19, 21 de desembre i 7 de gener a les 18 h. 

La causa de l'excel·lent renom i la visibilitat pública de què gaudeixen avui els arquitectes i enginyers suïssos, no cal buscar-la únicament en la qualitat de les seves destreses tècniques i la riquesa imaginativa dels seus dissenyadors, sinó també en els grans esforços realitzats en favor d'un desenvolupament sostenible.

La present exposició ofereix fotografies d'obres arquitectòniques i d'enginyeria dels últims vint anys, preses per fotògrafs de notable talent. Les 33 construccions responen en el seu plantejament a diferents enfocaments en matèria de tècnica constructiva i de materials, així com en l'aspecte ecològic i de protecció mediambiental, però tot i així conserven un caràcter únic en el seu gènere. La seva arquitectura entra en debat directe amb el context tecnològic, orgànic, regional, bioclimàtic i social en el qual s'integra. 

Quin és el factor decisiu per crear una arquitectura conscient de la seva responsabilitat? Influeix en les decisions arquitectòniques l'entorn -centre urbà, naturalesa silvestre, lloc de repòs, zona perifèrica, oasis rural, espai de pas ...? Determinen els materials ecològics o el seu rendiment energètic, com han de ser les construccions sostenibles? 

Aquesta exposició mostra que el desenvolupament sostenible no és cap fórmula fixa, sinó que implica una pràctica arquitectònica de múltiples facetes que planteja preguntes sobre l'essència de la creativitat i, també, de la sostenibilitat. A Suïssa, els arquitectes dissenyen, reformen i sanegen edificacions sent conscients de la seva responsabilitat respecte al desenvolupament sostenible. Els seus projectes demostren que també en un entorn d'elevades exigències ecològiques i econòmiques pot donar-se una arquitectura imaginativa i de gran atractiu visual. 
 
Veure el vídeo de la conferència:
Versió per a imprimirPDF version