Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

Propers Actes

Del Dj, 29 setembre fins Dj, 06 octubre
Dijous de 15:00 h a 19...

Obertes les inscripcions per al curs de certificació...

Obertes les inscripcions per al...

Del Dm, 27 setembre fins Dm, 11 octubre
Dimarts de 15:00 h a...

Obertes les inscripcions per al curs de càlcul i disseny...

Obertes les inscripcions per al...

Un edifici corporatiu referent de sostenibilitat

Visita a l'edifici Yellow Nest

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)

La Delegació del Vallès, conjuntament amb el despatx d'arquitectura, urbanisme i enginyeria GMG, va organitzar el passat dimecres 18 de maig una visita guiada a l'edifici Yellow Nest de Terrassa. El guiatge va anar a càrrec de l'arquitecte Toni Mas i l'enginyer Douany Casate, socis del despatx GMG. 
 
El projecte es va gestar des d’un inici com un òptim contenidor d’energia, que en precisés molt poca per funcionar i amb un ampli ventall de solucions de producció energètica renovables. 

L’edifici incorpora 12 pous de geotèrmia amb una potència de 69 kW que treballen en combinació amb uns equips d’aerotèrmia de també 69 kW, prioritzant en cada moment el funcionament del sistema que pot oferir millor rendiment segons les condicions exteriors. 

En el soterrani de l’edifici s'hi ha construït un pou canadenc pel qual entra l’aire de renovació de l’edifici i que aconsegueix temperar l’aire exterior en uns 3ºC abans de la seva entrada en els equips de ventilació, que evidentment disposen també de recuperadors entàlpics de calor. 

A la coberta de l’edifici s'hi ha instal·lat un camp de producció fotovoltaica de generació compartida que de moment genera 20kW, però que creixerà en breu fins els 100 kW de producció punta. Actualment l’edifici és un (NZEB) Near Zero Energy Building, però quan s’hagi ampliat el camp solar serà un PEB (PositiveEnergy Building). L’edifici actuarà llavors com una central de generació compartida capaç de distribuir la seva producció elèctrica als edificis veïns que podran comprar l’energia de proximitat. 

El sistema domòtic regula el grau d’il·luminació DALI necessari per compensar en cada moment les condicions de la llum natural, la temperatura ambient segons l’ocupació de l’edifici, la humitat relativa i la temperatura exterior. També regula la renovació de l’aire interior segons la concentració de CO2 que hi detecta, el tancament de cortines en funció de la incidència solar, l’aportació d’aire del pou canadenc, el reg en funció del grau d’humitat del terreny i controla el nivell dels pous d’acumulació d’aigües pluvials. Finalment, també controla els accessos, la intrusió, el circuits de càmeres i l’àudio. 

L’edifici recull el 100% de les aigües pluvials amb una capacitat d’emmagatzematge de 20.000 litres que abasteixen el reg de tota la vegetació que hi hem plantat, tant en façanes, com a coberta. 

Per tot això, l’edifici ha assolit la Classificació LeedGold.

Versió per a imprimirPDF version