Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

Presentació de l’estudi "Re-habilitació exprés per a llars vulnerables. Solucions de baix cost"

El proper dia 28 de febrer tindrà lloc la presentació de l’estudi "Re-habilitació exprés per a llars vulnerables. Solucions de baix cost", dirigit per Margarita de Luxán, doctora arquitecta i catedràtica de l'ETSAM (Universitat Politècnica de Madrid).

L’objectiu de l’estudi és avançar cap a possibles millores en les condicions de benestar tèrmic i en l’avaluació del consum en climatització dels habitatges de famílies en situació de pobresa o vulnerabilitat energètica, així com proporcionar solucions de baix cost, d’aplicació ràpida i senzilla, que millorin les condicions de confort d’aquestes persones.

A partir d’una anàlisi prèvia de les condicions de les construccions i les llars en quatre ciutats seleccionades per la seva representativitat climàtica i poblacional (Barcelona, A Coruña, Madrid i Sevilla), es plantegen una sèrie d’indicadors característics de les situacions de pobresa energètica. Es recullen dades climàtiques, demogràfiques, econòmiques i socials, junt amb característiques dels habitatges, que reflecteixen les diferències en les quatre ciutats pel que fa a les seves circumstàncies de composició i tinença de les llars, edat i estat de l’edificació, instal·lacions existents, etc., el que implica actuacions i resultats diversos.

Es planteja una forma d’abordar la pobresa energètica diferent de l’habitual rehabilitació energètica i integral dels edificis residencials. Partint de les característiques específiques dels habitatges, es proposen solucions que millorin les condicions de benestar, de manera individual, amb intervencions de baix cost i de ràpida aplicació, i que no comprometen futures actuacions integrals.

El catàleg de solucions constructives ha permès identificar les que es consideren de major viabilitat, i deixar-les reflectides en 77 fitxes, amb informació de les cases comercials distribuïdores i les dades tècniques necessàries per avaluar la seva idoneïtat.

A l'acte, hi haurà disponibles exemplars impresos de la presentació, però també us podeu descarregar el llibre de forma gratuïta.

A més, comptarem amb la presència de professionals del sector que ens explicaran la situació de la pobresa energètica i les accions que es duen a terme per combatre-la.

El programa és el següent:

18:30 h Presentació i benvinguda a càrrec de Núria Pedrals, presidenta de l'AuS

18:35 h Carme Trilla, economista, experta en polítiques d’habitatge i presidenta de la Fundació Hàbitat 3, presenta “Habitatge i vulnerabilitat”

19:00 h Josep Maria Montaner, Dr. arquitecte i regidor d’Habitatge i Rehabilitació de l’Ajuntament de Barcelona, ens explicarà les accions que s’estan duent a terme per fer front a la pobresa energètica a Barcelona

19:25 h Margarita de Luxán, Dra. arquitecta i catedràtica de la Universitat Politècnica de Madrid, presentarà l’estudi “Re-habilitación exprés para hogares vulnerables. Soluciones de bajo coste”

20:10 h Martí Solà, enginyer industrial i director general de la Fundació Gas Natural Fenosa, esposarà el pla i les accions que la Fundació ha posat en marxa respecte a la pobresa energètica.

20:20 h Horacio Espeche, arquitecte, ens parlarà de la feina que des de la Fundació Foment de l’Habitatge Social es fa per millorar els habitatges de persones i famílies vulnerables, i de les dificultats que comporten la realització d’algunes intervencions.

20:30 h Torn obert de preguntes

L’accés és gratuït, però per motius d’aforament cal inscripció prèvia.

En cas que no pugueu assistir, podreu veure el vídeo de la jornada o bé seguir-la en directe a través d’streaming.
Versió per a imprimirPDF version