Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
“Nous aprenentatges, nous espais”

Presentació de la guia per a projectes de construcció i transformació de centres educatius públics: “Nous aprenentatges, nous espais”

Imatge: 
“Nous aprenentatges, nous espais”

L’any 2019, la Direcció General de Centres Públics i la Direcció General d’Innovació, Recerca i Cultura Digital del Departament d’Educació van iniciar una col·laboració amb el COAC i la Fundació Bofill amb l’objectiu de canviar i adaptar a la realitat pedagògica el document “Criteris per a la construcció de nous edificis per a centres docents públics”.

En el marc d’aquesta col·laboració, el març del 2019 es va convocar a arquitectes i docents interessats en la millora dels espais dels centres educatius a la jornada “Nous espais, nous aprenentatges” al Paranimf de la UB, amb una assistència de 600 professionals.

Amb aquesta jornada es va iniciar un procés de participació amb professionals de diferents àmbits i disciplines, en el qual van intervenir més 80 arquitectes (tant a les sessions participatives coordinades per El Globus Vermell, com al concurs d’idees per a la transformació dels espais educatius). Tota aquesta informació l’han sintetitzat en el nou document els arquitectes Mariona Genís i David Lladó i el pedagog Jordi Vivancos.

Durant el 2020 aquest primer document es va anar aplicant i testejant en els processos participatius que es duien a terme previs als concursos de nous centres docents o grans ampliacions. A partir d’aquest procés d’assaig, s’ha elaborat el document definitiu que ara es presenta, “Nous aprenentatges, nous espais”.

L'acte de presentació, que es podrà seguir en directe a través del canal de Youtube del COAC, comptarà amb la participació de:

· Assumpció Puig, degana en funcions del COAC.
· Sandra Bestraten, presidenta de la Demarcació de Barcelona del COAC.
· Isabel Vilaseca, presidenta de la Fundació Jaume Bofill.
· Mariona Genís, David Lladó i Jordi Vivancos, coordinadors del document.
· Imma Buxadera, sub-directora de Construccions, manteniment i equipament de centres públics del Departament d’Educació.
· Docent representant d'un cas de centre educatiu amb procés participatiu.

Podeu veure el vídeo de la presentació al canal Youtube del COAC.

Versió per a imprimirPDF version