Imatge paisatge al camp

Incasòl 40. Conversa sobre model urbà i naturalització

Imatge: 
© Incasòl
A Catalunya, els pobles i ciutats han integrat històricament la natura a través de la producció agrícola de proximitat i la relació franca amb el seu territori proper, però amb el procés de creixement i concentració urbana (que s’accelera amb la industrialització) la natura es va perdent com a referent als entorns urbans. Els creixements ràpids i descontrolats i la preeminència del cotxe s’uneixen a un procés de degradació mediambiental generalitzat que arriba al seu punt més preocupant en les darreres dècades del segle passat, quan també comença a despertar una profunda consciència ecològica en la societat catalana.
 

En els darrers quaranta anys, Catalunya ha millorat de forma generalitzada l’estat del seu medi ambient i s’ha reduït la contaminació a pobles i ciutats, però, a escala global, les dinàmiques mediambientals no han seguit una evolució tan positiva. L’actual crisi climàtica ens obliga a repensar la nostra manera de viure i això implica repensar profundament, també, els nostres pobles i ciutats. 

En el marc de l’exposició “INCASÒL 40. 40 anys, 40 raons”, l’Institut Català del Sòl (INCASÒL) i la Demarcació de Girona del COAC organitzen un cicle de debats paral·lels, el darrer dels quals tindrà lloc a la sala Rafael Masó de la Demarcació de Girona, el dijous 15 d’abril (18 hores) i estarà dedicat al model urbà i a la naturalització, corresponent a l’Eix 1 de la mostra. 

En aquesta conversa, moderada per l’arquitecte Roger Subirà, comissari de la mostra, i el també per l’arquitecte David Codinach, secretari tècnic de la Demarcació de Girona, comptarem amb la participació d’Albert Civit, director de l’INCASÒL; Narcís Sastre, geògraf especialitzat en geografia urbana i paisatge; Maria Goula, professora titular del Departament d’Arquitectura de Paisatge de la Universitat de Cornell (Nova York) i investigadora adjunta a l'Institut d’Investigació Hàbitat, Territori i Turisme de la Universitat Politècnica de Catalunya i de la Universitat de Màlaga; i CIERTO ESTUDIO, un equip de joves arquitectes en constant experimentació que despleguen els seus interessos en el camp de l'arquitectura, el disseny, la cultura i la recerca. 

SEGUIMENT DE L'ACTE
Presencialment
Per poder assistir presencialment a la conferència és necessari inscriure's. Places limitades. 

Telemàticament
L'acte es pot seguir en línia a través del canal de Youtube de la Demarcació de Girona del COAC on, posteriorment, es podrà recuperar.

MESURES COVID-19
L’acte complirà totes les mesures d’higiene i seguretat d’acord amb la normativa sanitària vigent.

Versió per a imprimirPDF version