Isaac Saporta. Margaret Michaelis AFB

L’Arxiu Històric cedeix més d’una trentena de peces per a l’exposició dedicada a Margaret Michaelis de l’AFB

Imatge: 
© Isaac Saporta. Fons GATCPAC. Arxiu Històric del COAC
L’Arxiu Històric del COAC ha cedit un total de 36 documents a l’Arxiu Fotogràfic de Barcelona (AFB) per a l’exposició ‘Margaret Michaelis. Cinc dies pel barri Xino’. El material prestat pertany al Fons GATCPAC, compost principalment per fotografies, documents de correspondència i rebuts i el número 25 de la revista AC, incloent 17 obres d’altres autors com Isaac Saporta; i al Fons Josep Torres Clavé, amb el qual ha contribuït aportant 4 agendes personals de 1934 fins 1936 i una peça de fotografia. 


La mostra, que va obrir al públic el 14 de maig, es pot visitar a l’Arxiu Fotogràfic de Barcelona (plaça Pons i Clerch, 2) fins al 31 d’octubre d’enguany.

Una mostra fotogràfica amb dimensió històrica
Comissariada per l’historiadora d'art Dolors Rodríguez Roig, ‘Margaret Michaelis. Cinc dies pel barri Xino’ mostra la reconstrucció del fotoreportatge que l’austríaca Margaret Michaelis va realitzar per encàrrec del GATCPAC (Grup d’Arquitectes i Tècnics Catalans per al Progrés de l’Arquitectura Contemporània) amb motiu de l’exposició sobre el projecte reformista «La Nova Barcelona», celebrada al subsol de la plaça de Catalunya el 1934.

Gràcies a un nou estudi sobre Michaelis i el seu període a la Barcelona de la Segona República, la mostra presenta una nova mirada al recorregut que la fotògrafa va fer per alguns carrers del Districte V durant cinc dies consecutius de l’abril de 1934. Dos dels cinc dies va anar acompanyada de membres del GATPAC i, entre fotografia i fotografia, Michaelis va captar moments amb la seva càmera Leica partint d'una mirada pròpia i personal.

26/05/2021
Tornar