Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

Exposició: Masó Dibuixos

Imatge: 
© Rafael Masó i Valentí
Del 23 de maig al 3 de novembre de 2024, la Casa Masó de Girona presenta l'exposició antològica “Masó. Dibuixos” en la qual s'hi pot veure una selecció dels millors dibuixos de Rafael Masó (1880-1935) amb la intenció de donar a conèixer el vessant més artístic i creatiu de l’obra de l’arquitecte. La selecció, d’un centenar de documents, inclou des de grans dibuixos fins a petits blocs de notes amb apunts, croquis i esbossos.

A l’exposició es pot comprovar com els projectes arquitectònics i decoratius de Masó, a més de plànols i dibuixos tècnics, sovint contenen dibuixos i pintures de gran qualitat. Són per si sols veritables exemples de la seva evolució estètica des del Modernisme cap al Noucentisme i del seu compromís amb la modernitat. La tria, però, no ha estat senzilla, perquè el llegat de l’arquitecte el formen més de 4.700 obres sobre paper, moltes de la mateixa qualitat que les que han estat escollides.

Aquesta exposició també està pensada per donar a conèixer obres de Masó fins ara inèdites o poc conegudes i, per tant, contribuirà a donar una visió més completa i a projectar el seu llegat arreu del país i fora de Catalunya. Així doncs, permet fer un recorregut per la seva obra arquitectònica, amb dibuixos per als seus edificis més coneguts (la Farinera Teixidor, la Punxa, la Casa Masó, la Casa Masramon d’Olot, la Casa Casas de Sant Feliu de Guíxols, l’actual biblioteca de Palafrugell, els xalets de S’Agaró, etc.) com també resseguir la seva tasca com a il·lustrador i decorador de rètols, tèxtils, objectes decoratius, mobles i interiors, i el seu interès en la natura, el retrat, l’etnografia, la cultura popular, la història, i l’art antic i modern. 

Com a complement de l’exposició, la Fundació ha programat un cicle de visites comentades a la mostra amb diferents arquitectes de les comarques de Girona, que donaran la seva visió de l’obra de Masó i explicaran la influència d’aquesta en l’arquitectura actual. Els arquitectes convidats són Arnau Vergés (20 de juny), Pau Sarquella i Carmen Torres de Sarquella + Torres arquitectes (18 de juliol), Joan Arnau i Carme Muñoz de 05 AM arquitectura (26 de setembre), i Olga Felip i Josep Camps de Camps Felip Arquitecturia (17 d’octubre).

L’exposició ha estat produïda per la Fundació Rafael Masó amb la col·laboració de la Demarcació de Girona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC). Ha estat comissariada per Jordi Falgàs, director de la Fundació, i compta amb obres procedents de l’Arxiu Històric del COAC, de l’Arxiu General de la Diputació de Girona, de l’Arxiu Municipal de Girona, de l’Arxiu Municipal de Palafrugell, i de diferents col·leccions privades, a més de la col·lecció de la mateixa Fundació.

Versió per a imprimirPDF version