Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

Propers Actes

Del Dm, 27 setembre fins Dm, 11 octubre
Dimarts de 15:00 h a...

Obertes les inscripcions per al curs de càlcul i disseny...

Obertes les inscripcions per al...

edifici casa dels nassos

Exposició 'Casa Serra | Casa dels Nassos | Delegació Garrotxa-Ripollès'

Imatge: 
© Jose Hévia
Amb motiu dels vint-i-cinc anys de l'obertura de la Delegació Garrotxa-Ripollès del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya a la ciutat d’Olot, s'organitza una exposició que dona a conèixer la història del seu actual emplaçament, la Casa Serra de l'arquitecte Bartomeu Agustí Vergés, el procés de trasllat i la posada en funcionament de l’activitat col·legial a través de fotografies actuals i històriques, de plànols originals i dibuixos fets pel mateix arquitecte. L’edifici és del moviment racionalista i fou projectat entre els anys 1931 i 1933. Aquest bloc és conegut popularment com la casa dels nassos. 

L’any 1997, el COAC va obrir la Delegació Garrotxa-Ripollès a la Casa Artigas d’Olot, obra de l’arquitecte Esteve Pujol. La seu estava ubicada al primer pis en un espai amb funcions d’oficina administrativa on fer trobades col·legials i conferències de petit format i que, durant 23 anys, va permetre créixer el col·lectiu d’arquitectes i l’entitat, i ser presents dins la societat olotina. 

El març de 2017, coincidint amb la participació del col·lectiu d’arquitectes de la Garrotxa i el Ripollès en la redacció del Pla Integral d’Accions de Millora (PIAM) del Nucli Antic d’Olot, sorgeix la possibilitat de canviar la ubicació de la seu a una planta baixa, en un local situat al centre de la ciutat, de manera que permetés una relació molt més pròxima amb la ciutadania i, a la vegada, apostar per la reactivació del nucli antic. 

Un cop acabada la primera fase de les obres de la Delegació Garrotxa-Ripollès a la Casa Serra l’any 2021, es reprenen l’atenció col·legial i l’activitat cultural. Una activitat que seguirà amb més força aquest 2022 tot celebrant el quart de segle de presència del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya a Olot, en una seu d’arquitectes i per a arquitectes a peu de carrer, oberta a entitats i al conjunt de la ciutadania.
Versió per a imprimirPDF version