Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

Debat obert sobre la Model

Imatge: 
© Ajuntament de Barcelona. Fotògraf: Josep M. Llobet
Han passat molts anys des dels primers anuncis de recuperació de l’espai de la Model per a la ciutat. Molts anys de reivindicació veïnal i de treball per fer que la Model deixi de dividir barris i es guanyi per a la ciutat. El Pla General Metropolità del 1976 ja preveia que aquest espai s’havia d’alliberar. D’aleshores ençà, s’han produït múltiples canvis de planejament i diverses iniciatives amb projectes per transformar aquest espai.

Però l’oportunitat de transformació arriba ara, gràcies a l’acord signat el 2017 entre l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya. El tancament de la presó i la recuperació d’aquest espai singular per a la ciutat i per a l’ús ciutadà representa una oportunitat única per a Barcelona. El projecte de regeneració ha de respondre a necessitats i escales diverses i implica un repte que, de ben segur, necessita un temps de debat i de treball.

Amb l'objectiu d'incentivar el debat, en aquesta fase inicial del projecte, i enriquir-lo amb la presència de mirades expertes, l'Ajuntament de Barcelona i el Col·legi d'Arquitectes de Catalunya organitzen un acte obert el proper 16 d'abril.

Presentarà la jornada Assumpció Puig, degana en funcions del COAC. Seguidament, intervindran Ton Salvadó, director de Model Urbà de l'Ajuntament de Barcelona, i Benoït Moritz, de l'estudi MS-A Architects (Premi Mies van der Rohe a l’arquitecte emergent 2017), que parlarà sobre la Reconversió de les presons de Saint-Gilles i Forest, a Brusseles.*

Després d'un breu descans, donarem pas a la taula rodona, moderada per Jorge Perea, amb alguns dels arquitectes que han treballat sobre la Model durant els darrers anys: Elias Torres i Martínez LapeñaEsteve Bonell i Josep M. GilAntonio Armesto i Carles MartíJoan Forgas i Dolors Ylla-Català; Josep Fuses i Joan Viader; Juli Laviña i Pilar de la Villa; i Enric Sòria. 

L'acte finalitzarà amb un debat obert amb la participació del públic.

Coorganitzat amb:Recupereu el vídeo de la jornada de debat: 

Versió per a imprimirPDF version