Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

Conferència 'On Continuity', a càrrec de Fabrizio Barozzi

Imatge: 
© Simon Menges
En el marc de la Setmana de l’Arquitectura i la Construcció de la Universitat de Girona: SACUdG 2S 2122, el dilluns 21 de març, a les 12 hores, l’arquitecte Fabrizio Barozzi, del despatx Barozzi Veiga, mostrarà una selecció de projectes de l'estudi a les diferents etapes del seu desenvolupament a la conferència On Continuity que tindrà lloc a la sala d'actes de l'Escola Politècnica Superior de la Universitat de Girona, Edifici P1, carrer Maria Aurèlia Capmany, 61, de Girona (Campus Montilivi).

Fabrizio Barozzi

Nascut el 1976, va créixer a Rovereto, Itàlia. Va estudiar arquitectura a l’Instituto Universitario di Architettura di Venezia i després va completar els seus estudis acadèmics a l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Sevilla i l'École d'Architecture de Paris La Villette. Ha estat professor a la Universitat Internacional de Catalunya a Barcelona (2007–2009) i professor convidat a l’Instituto Universitario di Architettura di Venezia (2013–2015), al Massachusetts Institute of Technology MIT a Cambridge (2016-2018) i al Cornell University a Ithaca (2020). A remarcar especialment que va ser professor de Projectes a la Universitat de Girona entre 2009 i 2016. 

Barozzi Veiga
L'estudi va ser fundat el 2004 a Barcelona per Fabrizio Barozzi i Alberto Veiga. Des de llavors, l'oficina ha treballat internacionalment en projectes públics i privats, enfocant-se en edificis culturals, cívics i educatius. 

Fabrizio Barozzi i Alberto Veiga donen conferències regularment sobre els seus antecedents teòrics i el seu enfocament de disseny i participen en activitats acadèmiques a tot el món. Han estat convidats a presentar el seu treball a MIT, Cornell University, Yale School of Architecture, IIT Chicago, Royal Academy of Arts de Londres, Berlage Institute, ETH Zürich, IUAV Venezia, University of Hong Kong i FAUP Porto, entre moltes altres universitats i institucions de tot el món. L’any 2020, tots dos van ser nomenats membres estrangers de l'Académie d’Architecture a París, França. 

Al llarg d'aquests anys, l'estudi ha estat convidat a participar en diferents exposicions internacionals, entre les quals destaquen la Biennal d'Arquitectura de Chicago (2017) i la Biennale di Architettura di Venezia (2014 i 2016). El 2016 Barozzi Veiga va presentar 'Sentimental Monumentality', una instal·lació i un assaig que va definir el marc conceptual del seu treball, publicat posteriorment en les monografies de Barozzi Veiga editades per Park Books (2014), a + o 535 (2015), A- Mag (2018) i TC 149 (2021). Des de 2019, una selecció de dibuixos i maquetes realitzades per Barozzi Veiga són part de la col·lecció permanent de Centre Pompidou a París. 'On Continuity', la seva primera exposició monogràfica, es va inaugurar a Venècia, a l’Instituto Universitario di Architettura di Venezia, el 2021. 

La seva obra construïda inclou la Seu del Consell Regulador de Ribera del Duero (2011), l’Auditori Infanta Elena Águilas (2011), la Szczecin Philarmonic Hall (2014), el Bündner Kunstmuseum Chur (2016), la Ragenhaus Musikschule Bruneck (2018), el Musée cantonal des Beaux-Arts Lausanne (2019), la Tanzhaus Zürich (2019) i els dos Artists’ Ateliers a London (2021). Actualment, l'oficina està finalitzant la construcció de dos edificis d'estudis per artistes al London Design District, i està desenvolupant projectes a Alemanya, Bèlgica, Anglaterra, Xina i els Estats Units. A més, en el 2019, Barozzi Veiga va ser seleccionat per dissenyar la futura ampliació de l'Art Institute of Chicago, el segon museu d'art més gran dels Estats Units. En el 2020, l'organització Oolite Arts, dedicada a les arts visuals i amb seu a Miami, va seleccionar a Barozzi Veiga per construir la seva nova seu. Més recentment, l'estudi ha guanyat els concursos per a la renovació del Jewish Museum of Belgium, a Brussel·les, i el Centre cultural a Groeninge Abbey Kortrijk, Bèlgica. 

Barozzi Veiga ha estat guardonat amb multitud de premis en concursos nacionals i internacionals, entre ells el Premi AJAC per a Joves Arquitectes de Catalunya (2007) i el Premi Internacional d'Arquitectura Barbara Cappochin (2011). L’any 2012, la seu de Ribera de Duero va ser guardonada amb la Medalla d'Or a l'Arquitectura Italiana pel Millor Debut 2012. En el 2015, el projecte per la Szczecin Philharmonic Hall va rebre el prestigiós Premi Mies van der Rohe d'Arquitectura Europea i el premi Internacional FAD. En el 2018, el Bündner Kunstmuseum Chur, Suïssa, va rebre el RIBA Award for International Excellence, que distingeix els 20 millors edificis construïts a tot el món durant els darrers tres anys. En el 2019, Barozzi Veiga va rebre el Premi Internacional Chicago Atheneum, Best Architects 20 Awards i el premi AD Arquitecte de l'any. En el 2020 l'oficina va ser finalista als Premis Internacionals FAD i als premis Dezeen. Més recentment, el MCBA Lausanne va guanyar el NAN Award 2020 i el Grand Prix Fritz-Höger-Preis 2020 d'arquitectura realitzada amb totxo.

Cal confirmar assistència

Versió per a imprimirPDF version