Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

Arquivolta Girona. El patrimoni industrial vora riu del Ripollès

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
La Delegació Garrotxa-Ripollès del COAC organitza, el dissabte 10 de juny, a les 10 h, l’Arquivolta Girona: el patrimoni vora riu del Ripollès. En aquesta ocasió, la ruta arquitectònica inclourà l’escola Doctor Robert de Camprodon, i la Colònia Llaudet de Sant Joan de les Abadesses.
 

Escola Dr. Robert. Camprodon
L'actual CEIP Dr. Robert consta de dos edificis, un de més modern on s'hi ubiquen les aules d'educació Infantil i, un de més antic, on es desenvolupa la resta del programa de l’escola. Aquest edifici original, les Escoles públiques de Camprodon (1936-1938), és obra de l'arquitecte olotí Bartomeu Agustí, autor, entre d’altres, de la Casa Serra d’Olot (1931-1933), actual seu de la Delegació Garrotxa-Ripollès del COAC. 

Es tracta d’un edifici format per un cos rectangular i tres ales adossades perpendicularment en la part posterior, originalment amb coberta plana, i que ha estat reformat posteriorment per una ampliació el 1967, i una reforma del menjador el 1975. De l'interior en destaquen les pintures murals "Els Quatre Continents" obra dels artistes Josep Morell i Darius Vilàs. 

Colònia Llaudet. Sant Joan de les Abadesses
La colònia industrial Llaudet, situada a Sant Joan de les Abadesses, va ser fundada a finals de segle XIX per Tomàs Alexandre. El conjunt ocupa una superfície aproximada de 37.552 m2, i el configuraven la fàbrica de filatures, tres blocs d’habitatges, edificis de serveis, edificis dels directius, els xalets dels encarregats, una església, una escola, instal·lacions esportives, magatzems, entre d’altres. 

Actualment, una de les naus està ocupada per empreses locals, gràcies a una primera fase de rehabilitació, i s'està treballant en la construcció d’un museu i un equipament municipal, a partir del projecte de l'arquitecte Marc Grifell Vera. 

PROGRAMA
10.00 h.- Rebuda i esmorzar a l’Escola Dr. Robert de Camprodon
10:15 a 11.30 h.- Visita a l’Escola Dr. Robert a càrrec de Lluc Sanz
11.30 a 12.00 h.- Desplaçament de Camprodon a Sant Joan de les Abadesses
12.00 a 13.30 h.- Visita a la Colònia Llaudet a càrrec de Marc Gifrell
13.30 h.- Finalització de la ruta

INSCRIPCIONS TANCADES

Versió per a imprimirPDF version